Fiecare are propria lui jucărie

Întrebare: Ce ne face să creăm „idoli” şi să asociem propietăţile spirituale lucrurilor şi acţiunilor?

Răspuns: Suntem precum copii: fiecare dintre noi poartă o suzetă de bebeluş, o păpuşă sau o jucărie. Cei care nu au crescut mari încă au nevoie de ceva de care să se poată ţine. Ei au nevoie de ceva cu care s-au obişnuit, care este legat de casa părinţilor lor, ceva familiar şi confortabil.

Nimeni nu ştie cum să se comporte, ce să spună şi la ce să se aştepte când ajunge într-un loc nou, necunoscut; se simte neconfortabil, nu se poate relaxa şi devine nervos. Este complet diferit acasă, acolo unde totul este familiar, clar şi uşor. Vorbim aceiaşi limbă cu prietenii noştri şi familiile noastre.

Suntrem construiţi asemenea sferelor spirituale, care sunt originea acestei ordini a lucrurilor. Cum putem îndura situaţia ce ne este opusă ca stare? Pentru a se familiariza cu împrejurimile, o persoană are nevoie de un fel de fundaţie care de obicei este alcătuită din simboluri simple. Cu cât oamenii sunt mai îndepărtaţi de spiritualitate, cu atât sunt mai slabi şi depind mai mult de obiecte exterioare. Publicul general are o nevoie mai mare de a se baza pe ele, pe când individul depind de ele mai puţin.

Toate tradiţiile exterioare în Iudaism au început în timpul distrugerii templului. Înainte de acea perioadă, simbolurile materiale nu erau necesare deoarece oamenii trăiau în spiritualitate.

din partea a patra a  Lecţiei zilnice de Cabala din 1/15/12, “Ontroducere la Studiul celor Zece Sfere”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: