Fiecare este responsabil pentru toţi şi toţi pentru unu

Scopul creaţiei este corecţia spargerii noastre, care s-a petrecut între noi, începutul egoist care stă între noi, care ne omoară, creând un sentiment de existenţă temporară şi avariată, într-o dorinţă de a ne uni „ca un singur om cu o singură inima”. Fiecare îi va percepe pe ceilalţi ca pe el însuşi, ne mai simţind vreo diferenţă între prietenul său şi el însuşi.

Fie că ne place sau nu, acesta este scopul, iar toată umanitatea se îndreaptă spre asta. Dar, desigur, există părţi care sunt mai avansate pe această cale, iar altele mai puţin. Asta nu ţine de noi; depinde de genele informaţionale şi de dorinţele plasate în fiecare dintre noi care determină locul fiecărei persoane în acest proces: fie că este în frunte, în apropiere sau chiar că intră în corecţie sau că este la urmă, în spate, unde acest proces şi scopul creaţiei nici măcar nu sunt simţite.

Grupul nostru mondial Bnei Baruch este onorat să fie chiar în fruntea acelora care implementează corecţia creaţiei în generaţia noastră. Întâi, noi trebuie să ne conectăm între noi şi apoi restul umanităţii ni se va alătura pentru a deveni ca o singură persoană cu o singură inimă.

O asemenea conexiune este numită garanţia reciprocă, o conexiune specială unde toţi depind unii de alţii şi fiecare persoană este responsabilă pentru toţi ceilalţi. Noi suntem pionierii, iar restul lumii va urma. În măsura în care reuşim în a ne uni, noi vom putea să simţim în interiorul vasului nostru comun puterea unităţii, care se numeşte Creatorul, Lumina superioară.

În conformitate cu puterea unităţii noastre, Creatorul este revelat din ce în ce mai mult, fiindcă Lumina de Nefesh, Ruach, Neshama, Haya şi Yechida. Yechida este cea mai înaltă formă de conexiune pe care o putem obţine. Această putere este revelată numai datorită eforturilor noastre şi datorită succesului nostru şi, de aceea, ni s-a dat ştiinţa Cabalei, ştiinţa conexiunii, al cărei scop este să conducă o persoană spre a-şi iubi prietenul că pe ea însăşi, ceea ce este formula conexiunii bune şi corecte.

Scopul acestui congres este să analizăm condiţiile necesare pentru a obţine principiile creaţiei, programul şi scopul acesteia. Prin urmare, scopul nostru este să revelăm Creatorul în conexiunea noastră din practică.

În măsură succesului nostru, noi îi vom influenţa pe toţi ceilalţi, deoarece noi suntem centrul în această generaţie, unde oamenii cei mai puternici şi cei mai avansaţi sunt concentraţi în termeni ai implementării corecţiei. Aceste forţe se vor răspândi de la noi la toţi cei care vor să ni se alăture, care simt ca o formă superioară şi că toată această viaţă îi împinge să se unească.

În aceste zile, necesitatea unei asemenea conexiuni devine vizibilă peste tot în lume deoarece oamenii simt nu numai suferinţa lor, ci şi cauza acesteia. Iar asta este deja revelaţia răului care gradual ne conduce spre corecţie.

Avem o sarcină mare înaintea noastră şi fiecare trebuie să simtă responsabilitatea pentru restul ca o parte importantă a unui singur sistem. Dacă eşuează să-şi realizeze funcţia sa în măsură întreagă, această greşeală va fi simţită în întregul sistem, pe toate nivelele sale şi în toate conexiunile.

Primul pas în realizarea acestei conexiuni este separarea lui însuşi de propriul beneficiu, să se ridice deasupra „eu-lui” său şi să se dedice grupului, ca o mamă care este complet devotată bebeluşului ei. Apoi singurul lucru de importantă pentru mine este ceea ce beneficiază sau îngreunează conexiunea şi în fiecare moment am să mă verific conform condiţiilor interioare şi exterioare pe care Creatorul ni le aduce, pentru a ne conduce spre un suflet comun.

În acest vas spiritual comun, singura forţă superioară ni se va revela şi ne va permite să intrăm în garanţia reciprocă, în simţirea unităţii, care este forţa spirituală superioară. De aceea, noi trebuie să ne ridicăm deasupra „eu-lui” nostru şi să intrăm în „Noi”. 1

Din prima parte a lecţiei zilnice de Cabala 11/27/18, lecţie pe subiectul „Revelarea Creatorului în conexiunea dintre noi” (Pregătire pentru Congresul Virtual 2018)

1 Minutul 00:20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: