„Fiecare îl ajută pe prietenul său”

Când fiecare are o stare de spirit bună și se simte bine, fără să simtă nicio lipsă de ceva, obținând între ei o anumită conexiune și obținere spirituală, omul nu poate trăi în această stare. Aici vine marea problemă a trezerii dorinței pentru următorul grad. Aceasta este așa din cauză că, dacă stăm în aceeași stare mai mult de un moment, atunci ea devine Klipa.

Starea poate fi ridicată spiritual și altruistic când tot grupul de zece obține conexiunea cu Creatorul, dar dacă ea durează mai mult de un moment, înseamnă că o folosim pentru noi înșine. De aceea, trebuie să descoperim imediat o nouă lipsă.

De fapt, este mult mai dificil să depășești un obstacol plăcut decât unul neplăcut. Până la urmă, suferința împinge omul mai departe și plăcerea îl oprește. Dar dacă noi nu am obținut încă o conexiune și fiecare este fericit cu calea și cu starea lui sau, din contră, se plânge de ea, nu se consideră lipsă spirituală. Totuși, dorința spirituală cere conexiune și, astfel, să se muncească în dorință comună pentru Creator. Fie că este vorba de recunoștință sau de rugăciune, ea trebuie să rezulte din conexiunea noastră. (Minutul 12:15)

Totul poate fi cumpărat cu bani, în afară de Creator. Și totuși se spune „Cumără-ți un prieten”, fiindcă noi suntem toți egoiști. Toate problemele pot fi rezolvate cu bani, mai puțin una: conexiunea cu Creatorul. Atingerea Creatorului se obține total diferit și, de aceea, nu puteți fi atrași lângă El până nu renunțați la egoismul vostru.

Dar, noi nu putem renunța la ego, numai Creatorul poate face asta pentru noi. De aceea, trebuie să facem tot felul de acțiuni, astfel încât Creatorul să vrea să ne anuleze egoul și să ne dea puterea de a-l depăși. (Minutul 20:40)

Toate problemele sunt cauzate de distanțarea față de Creator și, prin apropierea față de El, ele dispar. Avem deci o singură problemă: cum să ne apropiem de Creator? (Minutul 27:00)

Creatorul aude o singură cerere de la noi: aceea pentru conexiunea cu prietenii, pentru dăruire reciprocă în grup și nimic alceva. Dacă vrem să ne plângem Lui pentru problemele personale, aceasta nu este adresa corectă. El nu va auzi aceste plângeri, fiindcă El este acela care a creat aceste probleme pentru ca noi să dorim să ne conectăm cu grupul peste ele. Nevoia de conexiune cu grupul de zece ar trebui să fie mai importantă decât problemele personale și numai cu această cerere ne putem adresa Creatorului. Asta înseamnă că, pentru noi, Spiritualul este mai important decât materialul, adică conexiunea cu Creatorul și cu prietenii este mai importantă pentru noi decât alte probleme corporale diverse.

Noi chiar trebuie să sărutăm „bățul” care ne ajută să fim direcționați către Creator. Iar dacă corporalul, problemele personale nu există, atunci omul nu se va întreba niciodată care este sensul vieții lui. (Minutul 29:00)

Din Lecția zilnică de Cabala 15/01/19 – Scrierile lui Rabaș, vol.1, Art. 4 „Ei ajută fiecare pe prietenul său” (1984)

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed