Fiecare vede o lume diferită

423.01Cu toții privim lumea cu aceiași ochi și vedem același lucru. Dar, pe lângă ochi, avem și o minte care ne descrie ceea ce vedem. Mintea este diferită pentru fiecare, deoarece servește voinței de a primi.

În măsura în care putem adăuga la aceasta, voința de a dărui, vom vedea lumea prin contrastul dintre aceste două calități – primirea și dăruirea – și atunci vom începe să dezvăluim adevărata imagine a lumii.

Aceasta este diferența dintre oamenii din lume, pentru că fiecare este foarte diferit în mintea sa. Deși avem cu toții aceiași ochi și ni se pare că ar trebui să vedem același lucru, niciunul dintre noi nu vede aceeași imagine.

La urma urmei, totul depinde de mecanismul din spatele ochilor și din spatele tuturor celorlalte senzații: mirosul, auzul, vorbirea, textele pe care le citim, adică toate informațiile despre lume percepute de o persoană. Toate informațiile sunt procesate în creier și fiecare are propria minte. De aceea, nimeni nu-l poate înțelege pe celălalt.

Cu cât ne simțim mai mult umilința, cu atât mai mult putem vedea. La urma urmei, acest lucru reduce egoismul nostru și atunci îl putem vedea mai bine pe Creator și dăruirea Sa către lume. Pare conflictual și contrazice percepția obișnuită și educația obișnuită.

Totuși, cu cât o persoană se pune mai jos în ceea ce privește percepția sa corectă și cu cât înțelege mai clar că nu înțelege, cu atât este mai pregătit să vadă adevărul.

Din lecția zilnică de Cabala 19.10.21, Scrierile lui Baal HaSulam, Shamati #26 „Viitorul omului depinde şi este legat de recunoştinţa pentru trecut”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed