Fiecare zi este ca și cum cineva renaște

032.01Dacă mă trezesc dimineața confuz, fără să-mi amintesc nimic, atunci acesta este un semn bun. Înseamnă că am trecut printr-un fel de stare interioară. Când o stare o înlocuiește pe alta, există în mod necesar un decalaj, întuneric și deconectare între acestea. Prin urmare, nu trebuie să ne fie frică de stări de neînțelegere completă. Într-adevăr, în orice caz, sunt sub controlul forței superioare, sub puterea Creatorului.

Trebuie să te obișnuiești cu acest proces și să apreciezi astfel de stări întunecate. Dacă nu am nimic în senzații sau în minte, atunci par să renasc, iar acum sunt în mâinile Creatorului, ca un bebeluș în brațele unei mame. Singurul lucru pe care trebuie să-l fac este să ajut forța superioară să înceapă să aibă grijă de mine. Și cu cât mă transfer mai mult către Creator, cu atât mă apropii mai mult de El și încep să stăpânesc un nou nivel.

Prin urmare, nu trebuie să vă fie frică să uitați ceea ce ați studiat. Desigur că o vom uita. Baal Shem Tov a trecut prin astfel de stări în care nici măcar nu-și amintea literele. Și atunci această cunoaștere va reveni, dar la un nivel superior. Trebuie să luăm acest lucru ca pe un proces obligatoriu și veți vedea ce descoperiri noi minunate aduce.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 11/9/21, Scrieri ale lui Baal HaSulam, Shamati #54 „Scopul muncii-1”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: