Fiecare zi este o oportunitate

În fiecare zi avem oportunitatea de a deveni tot mai mult apropiați unul de altul, adică de centrul spiritual interior, emoțional al unității noastre, în ciuda diferențelor de opinie și de obiceiuri care pot părea ciudate pentru alții. Dar, noi știm că privim prin ochii egoismului nostru și, de aceea, nu vedem nimic corect. Singurul lucru lăsat nouă este să avem credință în înțelepți, în cabaliști și să fim recunoscători pentru șansa de a învinge.

Prin acest semn este posibil să verificați cât de mult ați avansat sau că ați părăsit deja calea care duce spre scopul Creației, spre credința deasupra rațiunii sau dacă vă bazați pe o bază spirituală, ori cădeți de fiecare dată în egoismul vostru. Creatorul ne dă în fiecare secundă  oportunități de a avansa; noi trebuie doar să le acceptăm corect și să ne corectăm proprietățile pentru a vedea prin ele lumea adevărată în locul lumii egoiste amăgitoare. (Minutul 0:20)

Dă-te pe tine ca dar pentru prietenii tăi

Crearea unui Kli spiritual se realizează prin apropierea de prieteni. O astfel de apropiere este posibilă doar prin anularea de sine, prin adoptarea chestiunilor cu care nu sunt în acord cu ei. Această muncă implică includerea mea în grup, supunându-mă lui, în loc să îl atrag în propria perspectivă.

Dacă vreau cu adevărat să ajung mai aproape de centrul grupului, acolo unde Creatorul se ascunde de mine, trebuie să anticipez dificultățile și problemele pe care le pot depăși, pentru a mă conecta cu prietenii mei. Darul meu pentru grup este participarea caldă și sinceră prin credință deasupra rațiunii.

În ciuda dezacordului meu, mă alătur prietenilor mei. Văd apoi că totul este deja pregătit dinainte și că nu este nimeni de corectat în afară de mine. Toți sunt deja incluși în sufletul comun și numai eu, Malhut, trebuie să mă corectez în relație cu ei.  Voi revela atunci structura sufletului comun cu ceea ce îl umple – Creatorul care locuiește în el.

Toate acestea se datorează faptului că mă corectez împotriva voinței mele, facând daruri unui prieten sau grupului prin auto-anulare și alăturarea mea la ei. Nu vreau acest lucru și această nedorință rămâne în mine ca adâncimea egoismului meu (Aviut), dar o fac peste nedorința mea, împotriva egoismului meu și, astfel, fac o restricție, un ecran și o includ pe Malhut a mea în primele nouă Sfirot.

Primele nouă Sfirot sunt calitățile prietenilor, mei date mie pentru a munci la auto-anulare, astfel ca eu să pot restricționa egoismul meu și să fiu gata să dau, să ajut, să-i susțin în tot. Ca rezultat, aflu că totul a fost deja corectat. Este învelișul Creatorului, care a aranjat totul, ca să mă ajute să dezvolt în mine iubirea și să-L revelez. (Minutul 5:35)

Numai prin puterea măreției scopului primit de la mediu este măsurată dorința noastră de a ne transfera în grup. E la fel ca și cum aș veni la un magazin să cumpăr un cadou pentru prieten și aș alege în funcție de preț, aceasta indicând cât de mult îl apreciez, cât îmi doresc să plătesc pentru iubirea lui: 100 $, 1000$, 100 000$?

În același mod, îmi evaluez starea de conexiune cu grupul: ce sunt gata să dau de dragul conexiunii cu prietenii? După ce am ales grupul, trebuie să merg cu el, prin renunțarea la egoismul meu, de dragul de a fi în conexiune cu el tot timpul. Treptat, transfer dorința mea de plăcere din interiorul rațiunii, deasupra rațiunii, urcând-o deasupra ecranului (masah-ului) până când acumulez atât de multă dorință acolo ca să pot să simt prezența Creatorului în el.

Acesta este cadoul meu pentru grup, fiindcă acesta este cel mai prețios lucru pe care îl am și asta este ceea ce ei au nevoie, acea dorință extremă care poate fi atribuită Creatorului. Grupul așteaptă de la fiecare un astfel de dar. (Minutul 20:40)

Darul este întotdeauna interior, fiindcă ai nevoie să să-ți refuzi ceva ție, în favoarea lui, adică să plătești. Darul în sine este doar un simbol exterior, dar el include o acțiune interioară în ceea ce privește egoismul nostru, dorința noastră de plăcere.

Dacă nu simt că merg împotriva egoismului meu, acesta nu este considerat dar, fiindcă nu-mi refuz nimic. Un dar este atunci când eu, egoistul absolut, pot să tai, să presupunem, zece procente din mine însumi și să le transmit unui prieten (unui membru al grupului). Numai dacă egoul meu rezistă la un astfel de dar, acesta poate fi considerat un dar. Dacă aduc daruri unuia pe care îl iubesc, atunci îmi fac mie însumi un dar, ca mama care dă copilului ei ceva și se bucură de asta mai mult decât copilul.

Cel care îi dă un cadou unui prieten își refuză propriul ego și transmite serviciul grupului. Este necesar să facem un dar către ceea ce cauzează în noi cea mai mare rezistență. (Minutul  29:40)

Dar înseamnă că transmit ceva din ceea ce îmi umple egoismul și îl transmit în beneficiul altora. Chiar cumpărând pentru un prieten un dar, din magazin, de 100$, înseamnă că îmi refuz 100$, transmițând prietenului dorința mea de plăcere pe care el o poate folosi acum.

Acesta este modul în care folosim întreaga lume, după cum este scris: „Duceți-vă și câștigați unul de la celălalt”. Să începem să ne conectăm astfel încât fiecare să ofere celuilalt și astfel să ne unim din nou într-un singur Kli. Câștigurile reciproce reprezintă un schimb, o conexiune a dorințelor noastre într-o singură dorință. Toată realitatea este o dorință, nu este nimic altceva. Întreaga lume face munca Creatorului, conștient sau inconștient. (Minutul 39:39)

Banii înseamnă acoperire, ecran. În măsura în care am o astfel de acoperire, pot să „plătesc”, adică să-mi ridic dorința de plăcere și să o transfer la dăruire. (Minutul 43:00)

 

Din Partea întâi a Lecției zilnice de Cabala 15/10/18 Lecție pregătitoare pentru Convenția Virtuală 2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: