Fiecare Zi este un Nou Cer si un Nou Pamant

Daca nu relev o noua litera, cuvant, fraza sau pagina in cartea vietii in fiecare moment, ar trebui sa fiu ingrijorat. De ce nu am niciun simtamant al reinnoirii si de ce cobor la o existenta animala? Umanitatea cauta constant impliniri noi (dezvoltand stiinta, tehniologia si diferite tipuri de distractii), doar pentru a simti cat de grea devine viata si cum totul se schimba. Totusi, o persoana primeste ceva nou, simte ca esueaza sa se implineasca. Asta pentru ca natura ne impinge sa dezvoltam noi Reshimot in timp ce ne apropiem de o noua lume.

Povestea noastra se va innoii si noi vom merge inainte. Vor fi ceruri noi, care inseamna, de asemenea, un nou pamant sau o noua dorinta. Ceruri inseamna Bina si daca forta asta care vine din ceruri (forta Bina) ridica Lumina in noi, prin Malchut, aceasta ne va aduce sentimentul reinnoirii in viata.

Totul avanseaza datorita Luminii care vine si releva noi dorinte, Reshimot, in noi. Trebuie sa fim siguri ca mediul inconjurator si cartile ne trezesc constat noi dorinte in noi si ca timpurile noi vor veni la noi. Aceasta ar trebui sa fie o rutina normala pentru noi: Ceva nou sa fie descoperit tot timpul.

Nu ne putem permite sa ne lasam purtati de cursul vietii; trebuie sa ne ridicam constant noi insine. Nu astepta schimbari de Sus. Fiecare schimbare trebuie sa se intample la cererea persoanei; aceasta este singura cale pentru cineva de a deschide Cartea si a incepe. Nu zorii zilei ma trezesc ci mai degraba, eu trezesc zorii zilei! Toata Lumina trebuie sa vina la cererea mea. Altfel, intunericul ma va forta sa actionez, mai degraba decat Lumina…

Din pregatirea la Lectia zilnica de  Kabbalah 28.04.10, Shamati

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: