Fiind demn de adeziunea cu Creatorul

239Baal HaSulam, „Scrisoarea 21”: Și cel mai important este să te rogi îndelung și să-ți întărești încrederea că Creatorul te va ajuta să reușești să meriți căința completă și să știi cum să aderi la El într-o singură conexiune pentru eternitate. Acest lucru este cel mai important și este ceea ce distinge pe cel care slujește Creatorul de cel care nu-L slujește. „Nu te odihni și nu-I da odihnă” până când nu îți iartă toate păcatele și crimele și nu te apropie de El pentru totdeauna și pentru eternitate.

Prin păcate și crime înțelegem faptul că uităm de Creator, nu ne amintim de El și nu Îi atribuim fiecare moment al vieții. Acestea sunt crimele noastre și nimic altceva. El gestionează tot restul și „Nu există nimeni în afară de El”.

Exist sub controlul Său complet, cu excepția unui singur lucru. Am capacitatea de a mă conecta cu El într-o conexiune reciprocă. Acesta este singurul lucru care nu vine de la El. Acesta este singurul liber arbitru pe care îl am. Vom descoperi treptat din ce în ce mai mult cum totul este determinat doar de sus, cu excepția: „Nu există nimeni în afară de El”, „Binele care face bine”.

Toate așa-zisele noastre păcate sunt rezultatul spargerii conexiunii dintre noi, pe care o putem reface. Aici trebuie să ne ajutăm reciproc, arătându-ne unii altora ce se poate face, creând o anumită fraternitate, astfel încât fiecare să simtă cum prietenul se gândește și se preocupă de scop și nu-l părăsește niciodată.

Rolul nostru este să ne întoarcem la gândul că sunt conectat la Creator în orice moment și că El determină tot ceea ce primesc în mintea și sentimentele mele. Tot ceea ce mi se întâmplă mie și celor cu care intru în contact, sunt toate modurile în care Creatorul apare în fața mea.

„Nu există nimeni în afară de El.” Aceasta nu este doar o forță, pentru că toate manifestările și aparențele prietenilor, ale grupului, ale lumii, ale naturii și chiar ale mele în ceea ce mă privește pe mine însumi sunt toate manifestări și revelații ale Lui. Trebuie să știm, să înțelegem și să determinăm acest lucru în mod clar și să ne întărim în mod constant în el.

În afară de asta, trebuie să înmulțim rugăciunea și să ne întărim încrederea că, în schimb, Creatorul ne va acorda căința deplină. Ne vom întoarce la El din nou și din nou până când vom dobândi adeziune totală cu El, ceea ce înseamnă o conexiune în care vom simți că tot ceea ce se întâmplă în interiorul nostru provine direct de la El. Atunci toată această lume, care în sine este o despărțire între noi și Creator, va dispărea și se va topi. Fiecare dintre noi va simți în totalitate că sunt doar eu și Creatorul. Dar nu voi mai fi singur, ci va fi un grup uriaș, întregul suflet general.

Din „Fundamentele Cabalei” de la KabTV 2/13/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed