Fiordurile sufletului

933Urmărirea Shechina înseamnă urmărirea stării în care se afla sufletul nostru comun înainte de spargerea lui Adam HaRishon. Eram cu toții uniți ca un singur suflet, plini de lumina superioară, de prezența Creatorului.

Dar nu ne-am putut ține de conexiunea noastră, deoarece în fiecare dintre noi a apărut o dorință personală, conexiunea s-a dezintegrat, iar lumina, prezența Creatorului s-a îndepărtat. Aceasta înseamnă că Shechina a plecat.

Ne-a rămas doar o strălucire minusculă, cu o scânteie slabă de viață, măsura minimă a luminii superioare date nouă pentru a susține viața, astfel încât să putem reveni la starea perfectă în care ne aflam. Dar te poți întoarce acolo numai prin propriile tale eforturi, propriei tale cereri, rugăciuni și eforturilor de a te uni.

Orice pași îndreptați către conexiune, chiar și cei fizici, sunt importanți, deoarece ne aduc mai aproape de conexiunea interioară. Drept urmare, ne vom întoarce la starea anterioară și prezența Creatorului, numită Șechina, ne va umple. Toate golurile și fisurile dintre noi vor fi umplute cu prezența Creatorului.

Prin urmare, de fiecare dată când ne simțim îndepărtați unul de celălalt, trebuie să ne imaginăm cum Creatorul poate umple aceste lacune. Nu este nevoie să ne reunim în așa fel încât să eliminăm toate fisurile dintre noi, ci avem nevoie de Creator pentru a umple toate aceste goluri așa cum apa umple defileul dintre munți și formează fiorduri.

Deci, în măsura anulării noastre, a respingerii egoismului, lumina superioară va umple întreg spațiul dintre vârfurile noastre și ne va conecta împreună. Atunci vom simți că suntem cu adevărat unul. Dar nu suntem conectați între noi în mod direct, ci doar prin Creatorul care este între noi. Ne străduim să atingem această stare ca un singur om cu o singură inimă.

Nu este nevoie să ne întoarcem la vechea stare, la aceeași inimă. Aceasta trebuie să fie inima în care Creatorul umple toate golurile, întregul spațiu dintre noi.

Vom simți din ce în ce mai mult această separare. Din ce în ce mai multe diferențe și dezacorduri de tot felul vor fi dezvăluite între noi. Nu le anulăm, ci vrem să le umplem cu Shechina, Creatorul. Prin urmare, toată munca noastră constă în urmărirea Shechina, prezența Creatorului care ne leagă.

Nu suntem capabili să ne unim ca un singur om cu o singură inimă, dar Creatorul poate intra între noi și ne poate uni. Fără prezența Creatorului și conexiunea dintre noi, ne simțim în exil. Ieșim din exil dacă Creatorul este revelat între noi și ne conectăm între noi prin El.

Creatorul este revelat doar ca o conexiune între noi; este imposibil să ne conectăm decât dacă Creatorul umple toate golurile dintre noi și ne conectează. Dacă suntem atât de diferiți și distanți unul de celălalt, atunci doar forța superioară ne poate conecta, ne poate egaliza și stabili contactul între noi.

Din lecția zilnică a Cabalei 5/4/21, „Urmărind Shechina“

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: