Fiți împreună ca un singur zid

767.3Încerc să-mi introduc piatra într-un zid de piatră și toate pietrele din jurul acestei deschideri sunt prietenii mei care determină forma pe care ar trebui să o iau în cele din urmă.

Să spunem că eu sunt Sefira Hod a Kliului spiritual format din zece Sefirot. Nu știu ce ar trebui să fie Sefira Hod în Kliul spiritual: Hesed, Gevura, Tifferet, Netzach și Hod. Dar dacă mă adaptez la precedenta Sefiră Netzach și la următoarea Sefiră Yesod, atunci înțeleg ce este nevoie pentru a umple spațiul dintre ele.

Și când construim Kliul din cele zece Sefirot în acest fel, obținem blocul principal al întregii creații în care dezvăluim viața interioară, Creatorul. Și apoi extindem această clădire conectând noi blocuri și începem să vedem realitatea perfectă care se desfășoară în fața noastră în toate formele ei, deasupra timpului și spațiului.

Trebuie să devenim participanți înțelepți și perseverenți la această construcție împreună și atunci va fi ușor și vesel. Și dacă este greu, înseamnă că lucrăm incorect.

Teoretic, dacă aș putea scăpa de tot egoismul meu, m-aș transforma în lut moale, care intră ca untul între toate pietrele și blocurile de beton din zid. Aceasta este o formă ideală atunci când nu există dorința de a primi în mine, ci doar o dorință de a dărui, o dorință care să se potrivească tuturor.

Acest lucru se întâmplă atunci când o persoană intră într-un grup care este nou pentru el și vrea să stabilească relații cu toată lumea, astfel încât să fie acceptată. Cu toate acestea, atunci când lucrăm cu dorința noastră de a primi, ne dezvăluim egoismul și simțim presiune din partea tuturor până când cedăm. Dar dacă mă adaptez la cei zece, atunci pot fi sigur că am găsit locul potrivit și merg înainte corect: de la iubirea pentru creații la iubirea pentru Creator.

Principalul lucru este dorința de a se conecta. Principiul de bază este să fim împreună ca un singur zid, o singură clădire. Și dacă nimeni nu vrea să se schimbe de dragul conectării cu ceilalți, atunci acest lucru nu este spiritual. Spiritualitatea este atunci când mă adaptez tuturor și așa îmi găsesc adevăratul loc în structura lui Adam HaRshon, în sufletul comun.

Este foarte important să înțelegem că mă anulez nu doar în fața unui prieten, ci în fața conexiunii noastre reciproce, înaintea formei graniței noastre comune care ne separă. Se dovedește că datorită unei astfel de munci, mă anulez în fața Creatorului.

Trebuie doar să știm să ne corectăm în cea mai exterioară formă și să ne adaptăm prietenilor noștri pentru a nu interfera cu ei și combinându-ne forțele, putem face un pas înainte împreună. Făcând acest pas înainte, simțim că acționăm de dragul unui singur scop, de dragul unei conexiuni comune și unicul Creator va putea să se îmbrace în noi. Și apoi mai facem un pas și altul și așa construim un templu.

Lecţia zilnică de Cabala 2/21/23, „Pregătirea pentru deschiderea inimii la Congres”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: