Foc și apă

Flacăra era puternică, spre deosebire de o flacără obișnuită. Prin urmare, apa nu putea să o stingă. Deși altarul de cupru se afla în curte sub cerul liber, ploaia nu l-a inundat niciodată (Moshe Weissman, ”Midrash povestește”, Capitolul Tzav)

Arderea dorinței de primire este cea mai puternică acțiune corectivă posibilă. Există diferite tipuri de corectare: patru tipuri de execuții (plăgi), jupuire, sărare, kashrut (reguli alimentare) și consum corect: adică, trei ani de Orla (pentru pomi fructiferi), cei șapte ani de arat, etc…Cu alte cuvinte, diferite tipuri de egoism necesită tipuri specifice de corectare.

Cel mai dur egoism are nevoie de corectarea cea mai puternică, prin foc. Când muncim la un nivel de auto-incendiere și sacrificăm egoul nostru pentru binele corecției în viitor, nu există obstacole pe drumul nostru.

Se spune că apa nu a fost capabilă să stingă flacăra. Acest lucru subliniază că, corectarea prin foc este mult mai mare decât toate celelalte mijloace. Apa curăță, purifică, dar ea este mai puțin puternică decât curățarea prin foc. Apa corectează doar nivelul de dăruire, Hafetz Hesed (Galgalta ve Eynaim), în timp ce focul corectează întreaga intenție, de primire de dragul altora.

Kab.tv, ”Misterele cărții Eterne”, 06.12.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: