Formarea conştiinţei

530Întrebare: Când mă desprind de „eu” și mă integrez cu grupul, acest „noi” este un fel al noii mele identități de sine sau mai rămâne un „eu” extins?

Răspuns: „Noi” este „eu”, doar că la gradul următor. Când te ridici la gradul următor, acest „noi”, devenind „eu”, se transformă într-un „noi” și mai mare. Așa este tot timpul.

Întrebare: Aceasta înseamnă că înţelepciunea Cabala este știința expansiunii. În acest caz, este posibil să identificăm etapele planificării și creării conștiinței în manualul principal, să spunem, în Studiul celor Zece Sefirot? Aţi putea, vă rog, să le numiți?

Răspuns: În primul rând, studiem modul în care a fost creat mediul, cum din acest mediu a fost separată structura interioară, din care a apărut conștiința.

Mediul sunt cele cinci așa-numite lumi, cele cinci filtre. În centrul acestui mediu există o manifestare a conștiinței, care se naște de la sine. Noi îl numim Adam. Această conștiință absoarbe întregul mediu, se conectează cu acesta prin calitatea dăruirii în mod natural, instinctiv. Aceasta se numește „Adam înainte de spargerea lui”.

Apoi, este spargerea structurii lui Adam. În același timp, toate calitățile naturii superioare, calitățile de dăruire, în forma opusă, egoistă, intră în fiecare particulă a dorinței generale, care a fost spartă în multe bucăți. Aceasta este baza dezvoltării dorinței egoiste și a transformării acesteia în opusul său, în cea altruistă.

KabTV “Întâlniri cu Cabala” 29.03.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed