Formula perfectă pentru viață

Garanția reciprocă este legea generală a conexiunii corecte a întregii creații, așadar, prin îndeplinirea acesteia, vom corecta toate problemele.

Dacă vom avea grijă de garanția reciprocă dintre noi, vom afecta toate particulele de materie la nivel fizic și chimic, care se vor conecta și ele corect. Făcând acest lucru, vom neutraliza toți microbii, vom opri toate epidemiile și ne vom dezarma toți dușmanii, de la oameni la insecte mici.

Garanția reciprocă ne va proteja de orice: de radiații dăunătoare, de căldură și frig extrem. Pământul este gata să explodeze din cauza schimbărilor climatice, dar putem calma toată natura legând toate părțile sale cu garanție reciprocă. Totul depinde doar de modul în care punem noi în aplicare această lege.

Legea garanției reciproce este formula perfectă pentru conectarea tuturor părților naturii, pe toate nivelurile: neînsuflețit, vegetativ, animat și uman. Nu avem altceva de care să ne facem griji.

Nu va trebui să aprofundăm studiul tuturor subtilităților naturii, legilor sale ecologice, zoologice, biologice și fizice. Nu este nevoie să coborâm la nivelul cuantic, deoarece de la nivelul nostru uman influențăm toate straturile inferioare ale naturii.

În plus, de la nivelul nostru influențăm natura superioară. Suntem între două lumi: lumea superioară și lumea inferioară. Dacă ajungem la garanția reciprocă, începem să trăim în ambele lumi.

Întregul univers este un singur sistem. Așadar, prin atitudinea noastră, influențăm întreaga natură. Prin atitudinea noastră, putem exploda stele, evoca războaie sau stabili pacea. Totul depinde doar de atitudinea noastră față de unitatea dintre noi. Dacă vrem ca lumea să se simtă bine, trebuie să stabilim relații bune între noi. Cu cât ne apropiem unul de celălalt, cu atât lumea va deveni mai bună.

Lumea nu este vinovată, ea acționează conform legilor instituite de Creator. Dar putem aduce aceste legi la conexiunea corectă prin introducerea rezistenței noastre între plus și minus: Restricție, ecran, și lumină reflectată. Apoi nu va exista nici o confruntare și scurtcircuit între polii pozitivi și negativi, între dreapta și stânga, între toate părțile conflictuale. La urma urmei, vom pune un buffer între ele, adaptorul corect.

Totul depinde de noi; numai noi putem conecta toate plusurile și minusurile la toate nivelurile pentru ca pacea să prevaleze în lume. De aceea, în primul rând, trebuie să obținem garanția reciprocă cu intenția de a ajuta întreaga lume și, prin urmare, să aducem mulțumire Creatorului.

Din lecția zilnică de Cabala 21.08.2020, Scrierile lui Baal HaSulam, „Arvut (garanție reciprocă)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed