Formula Vieții: „Eu, Grupul și Creatorul”

934Toată realitatea ticăie ca un ceas de închidere în conformitate cu un program determinat și tot ceea ce se va întâmpla este obligatoriu să se întâmple. Trebuie doar să stabilim atitudinea corectă față de ceea ce se întâmplă.

Dar prin această atitudine, corectă sau incorectă, noi de fapt privim lumea și în funcție de ea vedem evenimente bune sau rele în ea. Atitudinea noastră este ca un filtru prin care evaluăm și simțim realitatea; Astfel îți definești întreaga viață.

Ne aflăm în interiorul unui sistem determinist, toate evenimentele din el sunt precis predeterminate. Tot ce putem corecta este atitudinea noastră față de realitate, care ni se dezvăluie. Acest lucru ne face să simțim cum ne schimbăm noi înșine și cum se schimbă lumea.

Totul depinde de atitudinea interioară a unei persoane față de viața sa – dacă sunt capabil să-mi umplu întreaga viață cu forța superioară care mișcă totul și controlează totul și împreună cu prietenii mei încerc să-l percep pe Creator  în acest fel. Ne conectăm cu prietenii și simțim că Creatorul este în noi. Trăim în această aspirație; aceasta este adevărata noastră viață interioară.

Afară există doar o viață mecanică în care mai trebuie să existăm cumva și să acționăm. Dar lucrarea principală este să-l ținem pe Creator, care ne susține și ne leagă între noi și împreună cu El, să trecem de la o stare la alta.

Prima acțiune este să mă întorc tot timpul. la starea de „Nu este nimeni altcineva în afară de El” Pentru a mă conecta cu forța superioară, trebuie să mă conectez cu grupul de zece pentru a mă întoarce de acolo din nou la „Nu este nimeni altcineva în afară de El”.

Așa constat fiecare stare, după această formulă: „Eu, Grupul și Creatorul”.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 7/20/22, “Ruina ca o oportunitate de corectare”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed