Forța care controlează totul

Comentariu:  Evoluția are loc la intersecția interacțiunii a două forțe: pozitivă și negativă. Oamenii de știință spun că explozia unui mic grup de energie, care era mai mic decât un atom, a dus la formarea a ceea ce vedem în jurul nostru. Acest lucru, în opinia mea, este mai greu de crezut decât că Dumnezeu a creat totul printr-o singură acţiune.

Răspunsul meu:  Da, într-adevăr, pare incredibil.

Îmi amintesc de vremurile dinaintea acceptării teoriei Big Bang-ului. Oamenii credeau că universul a existat la nesfârșit și era ca mărime, nelimitat. Asta ne-au spus la școală. De ce? Asta așa a fost, pur și simplu, fără nicio legătură cu o persoană.

Oamenii erau considerați o formaţiune accidentală a vieții pe Pământ, ca urmare a coincidenței unor proprietăți. Așa ne dezvoltăm, așa trăim, aceasta este viața. Adică a fost recunoscută o teorie pur mecanică.

În paralel, a existat, desigur, așa-numita teorie divină (creaționismul), care afirma că o forță superioară a creat toate acestea, pentru că aşa a dorit.

Întrebare:  Ce spune Cabala?

Răspuns:  Cabala spune că nici unul, nici celălalt nu greșesc. Pur și simplu trebuie să înțelegem ce se întâmplă cu lumea noastră, pe baza a ceea ce i se dezvăluie unei persoane care studiază Cabala.

Se dezvăluie că există un program de creație bazat pe o forță superioară pozitivă, care dezvoltă totul și guvernează acest program. Putem numi această forță „Făcătorul nostru”, „Creator-ul” sau „Dumnezeu” – nu are importanţă.

Această forță controlează totul. Are un program, un obiectiv prestabilit și ne dezvoltăm pe această cale, indiferent dacă vrem sau nu. Nimeni nu ne întreabă despre asta, deloc.

Avem un punct dat de plecare al dezvoltării noastre și sfârșitul său, astfel încât să putem parcurge această întreagă cale, să ne dezvoltăm și să ne înțelegem. Pe baza acestui fapt, am înțelege sursa noastră, Creatorul, forța superioară a naturii, într-o asemenea măsură încât ne-am identifica, conecta și îmbina cu această forță, absolut și complet.

Din KabTV “Fundamentele Cabala,” 3/11/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: