Forța care determină forma lumii

509Mișcarea spirituală înseamnă o nouă schimbare de formă. Ar trebui să explicăm în continuare sensul timpului și al mișcării pe care le întâlnim în aproape fiecare cuvânt din această înțelepciune.

Într-adevăr, ar trebui să știți că mișcarea spirituală nu este ca mișcarea tangibilă dintr-un loc în altul. Mai degrabă, se referă la o formă nouă. Numim fiecare formă nouă prin titlul „mișcare”. exact ca o ființă corporală, o parte s-a îndepărtat de ea și se mișcă dintr-un loc în altul. Prin urmare, noua formă este numită „mișcare” (Baal HaSulam, Studiul celor zece sefirot, „Observare interioară”, capitolul 9, punctul 33).

Vorbim despre forța care determină forma lumii existente. Se schimbă tot timpul și prin urmare, lumea se schimbă, la fel și noi în această lume. Dar este aproape imposibil de explicat cum se întâmplă acest lucru, deoarece însăși esența materiei existente se schimbă, nu fizic, ci spiritual.

În materia spirituală, dorințele se schimbă ca bază a existenței sale. Sensul și scopul problemei se schimbă și astfel simțim doar consecința acestui lucru.

KabTV „Studiul Celor Zece Sefirot” (TES)” 12.02.203

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed