Forta care schimba Imbracamintea

In realitate, nu exista nimic altceva inafara de forte. Fortele care se manifesta intr-un anumit mod pot fi in legatura cu organele noastre senzoriale. Acesta este motivul pentru care le percepem, le simtim, le intelegem oarecum si incepem sa le folosim stabilind conexiuni cu ele.

Totusi, aceasta forta a existat chiar si inainte de a incepe noi sa o percepem. Toate formele in care se manifesta, lucreaza doar in legatura cu noi si cu scopul de a ne revela prima si singura Forta care nu se imbraca in nimic.

Un suflet este deasemeni o forta despre care nu putem sti daca nu are vreo imbracaminte, o forma pe care sa fim capabili sa o simtim. Pina la punctul in care noi ne corectam, vedem ca toate formele anterioare in care am experimentat aceste forte, cum ar fi materia cristalina, lichidele, aerul si chiar vidul, au fost stadii imaginare ale intelegerii noastre, pe care le-am depasit. Ele exista doar in imaginatia noastra.

Din moment ce am trait in dorinta noastra egoista, am fost fortati sa experimentam aceasta Forta Superioara unica in diferite forme, in aceste „imbracaminti” ajustate sa se potriveasca cu perceptia egoismului nostru. Cind dorinta noastra de a primi placere este transformata si dobindeste forma sa autentica de a „darui”, vom vedea ca toate formele anterioare au fost doar o iluzie care a avut scopul sa ne serveasca in atingerea corectiei finale.

Aceasta calatorie printre toate formele, ne este cu adevarat necesara sa o parcurgem deoarece ne invata cum sa il cunoastem pe Creator. Multumita tuturor actiunilor pe care le-am facut, incepem sa intelegem planul Sau in ceea ce ne priveste, dorinta Lui si iubirea Lui.

Din toate aceste forme imaginare pe care le avem in timp ce urcam cele 125 nivele spirituale prin intermediul lumilor sau al ascunderilor, ajungem sa il cunoastem pe Creator, dupa cum este spus: Din actiunile Tale, o sa Te cunoastem pe Tine”. Totul este o iluzie ce il invaluie pe Creator, si totusi, ne ajuta sa Il cunoastem.

Fara sa tinem cont de toti pasii pe care i-am facut si fara sa ii conectam la un tablou integral, este imposibil sa asamblam o imagine a Creatorului. Pina la urma, noi sintem fiintele create, opuse Creatorului si sintem incapabili sa atingem esenta Lui.

Din a 4-a parte a Lectiei zilnice de Cabala 1/4/2011, “Intelepciunea Kabbalah si Filozofia”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed