Fortele impure sunt asistentii Creatorului

Klipot (fortele impure, “coaja” sau “pielita”) sunt un sistem special care nu ne permite sa atingem dorinta daca ne lipseste forta de a le depasi. Klipot sunt ca si gardienii, asa cum este scris, „Klipa (coaja) protejeaza fructul.”

Nu ne plac Klipot, zicem ca sunt forte ale raului, cand in realitate sunt foarte utile. Ne salveaza  limitandu-ne, respingandu-ne si speriindu-ne! Construiesc tot felul de obstacole inaintea noastra, pe care le putem trece doar cand meritam ceea ce este dupa obstacol.

Imagineaza-ti ce s-ar intampla daca un copil ar putea face tot ce si-ar dori. Cat de mult rau si-ar putea face lui si celorlalti ? Dar natura nu ii da posibilitatea sa faca asta.

De aceea se afla Klipot impure in lumile lui BYA, care sunt impotriva ZAT de Bina, Zeir Anpin si Malchut.Ele sunt numite ‘’vint de furtuna’’ (Ruach Seara), ‘’marele nor’’ (Anan Gadol) si focul care arde tot (Esh Mitlakahat). Doar trecand prin ele vei ajunge la Lumea lui Atzilut!

Aceste impure Klipot protejeaza sfintenia. Trebuie sa depasim Klipa si sa devenim mai puternici decat el. Atunci vom putea atinge sfintenia. Pana atunci trebuie sa avem de-a face cu fortele impure daca nu suntem pregatiti pentru mai mult.

Asadar, sistemul fortelor impure Klipot joaca un rol extrem de important: este sistemul de protectie. Trebuie sa invatam sa privim totul din perspectiva Creatorului, pentru ca El nu face nimic fara rost.
Din partea a 3a a Lectiei zilnice de Cabala 12/6/10, Beit Shaar HaKavanot

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: