Fragmentele vasului spart

Fiecare dintre noi este o particulă, un fragment al vasului spart. Dacă am putea să ne conectăm, am deveni Malchut al lumii Infinitului și ne-am simți ca un singur suflet umplut de Lumina infinită.

Dar, a fost o explozie (spargere) atunci când Lumina Ein Sof a intrat în dorința pe care a creat-o și a aruncat-o din interior, umplând-o cu intensitatea Creatorului, a Emanatorului. Astfel, Creatorul a introdus dorința Lui de a face bine în ființele create.

Se pare că mica noastră dorință s-a extins de 620 de ori mai mult decât era înainte și, cu toată această intensitate, dorința a atras Lumina în ea, în scopul de a primi, dar nu a fost protejată de condițiile primei restricții sau de un ecran (Masach).

În consecință, a existat o explozie și dorința a fost spartă în mai multe fragmente. Chiar și înainte de asta, era făcută din numeroase părți: cinci tipuri de dorință, adică nivelurile fazei rădăcină, faza unu, doi, trei și patru, care sunt diferite în cantitate și calitate, chiar dacă nu a simțit înainte că era divizată.

Fiecare nivel este împărțit în alte cinci părți și apoi în alte cinci părți, etc. și rezultatul este un mare număr de particule. În fiecare particulă există o dorință care este diferită de altele, atât în calitate, cât și în cantitate. Distanța între dorințe este diferența între părți, și este motivul pentru care nimeni nu-l înțelege pe celălalt.

Pentru că fiecare este separat de celălalt, nimeni nu poate simți propria sa realitate, deoarece realitatea se simte în întregul vas, sau cel puțin, în conexiunea dintre  doi, atunci când fiecare simte realitatea sa în celălalt. Cu cât se conectează mai multe particule la el, cu atât mai puternic poate simți realitatea. Pentru a realiza această corecție, suntem într-o stare numită această lume și, prin acțiunile de conexiune, vom atrage marea Lumină care ne-a părăsit, astfel ca aceasta să ne influențeze și să ne corecteze.

Din pregătirea pentru Lecția zilnică de Cabala, 22.06.2014

2 Comentarii

  1. Unde pot gasi text pe tema:
    1. posibil si intentionez
    2. posibil si nu intentiuonez
    3. imposibil si intentionez
    4. imposibil si nu intentionez

  2. In TES, partea a doua.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed