Frământări interioare

565.02Profeți, Iosua, 24:6: Și am scos pe părinții voștri din Egipt și ați ajuns la mare; şi egiptenii i-au urmărit pe părinţii voştri cu care şi călăreţi până la Marea Roşie.

Copiii lui Israel au putut să se ridice deasupra egoismului lor, să iasă din Egipt, unde a domnit Faraonul, într-o stare în care forța ego-ului dispare, dar încă nu există calitatea dăruirii. Apare numai după primirea Torei pe Muntele Sinai.

Cu toate acestea, ei simt deja că se află sub stăpânirea faraonului și au ajuns în stare când sunt gata să treacă granița dintre dorințele egoiste, care se numesc Egipt (în ebraică Mitzraim – concentrarea răului) și toate celelalte calități.

Întrebare: De ce îi urmăresc ceste dorințe?

Răspuns: Totul se întâmplă în interiorul omului. În primul rând, începe să se întrebe: „De ce ies din Egipt? Cum voi trăi?” Dorințele trebuie îndeplinite. Cu ce ​​să le împlinim?

În al doilea rând, Faraonul trăiește și pe cheltuiala israeliților care fug de el pentru că îi oferă o legătură cu forța superioară. El nu poate exista fără aceștia, iar ei, în general, nu pot exista fără el. Aici obținem un spațiu temporar în care înțeleg cât de dependenți sunt unul de celălalt.

KabTV „Secretele cărții eterne” 9/6/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: