Fundația naturii umane

592.04Întrebare: Se spune că natura omului s-a schimbat mult. El a încetat să mai fie homo sapiens (om inteligent). Esti de acord cu asta?

Răspuns: Pe de o parte, este dificil de spus că a fost cândva un om inteligent. Dar, pe de altă parte, omul se naște din nou – acest lucru este absolut sigur!

Egoismul, ca bază a naturii noastre, la nivelurile mineral, vegetal și animal, este liniștit, calm și necesar pentru supraviețuirea fiecărei specii. Dar omul este absolut nelimitat; fiecare dintre noi are nevoie de toate.

În acest aspect trecem printr-o anumită dezvoltare. În acest moment, suntem într-o stare în care putem realiza că orice avansare, orice progres, orice dezvoltare ne conduce la distrugere tocmai pentru că totul se bazează pe natura noastră egoistă.

Dacă această natură ar lipsi, am putea trăi o viață perfectă. Puterea, cunoașterea, oportunitățile, omul are totul, cu excepția unui singur lucru: ne împiedicăm întotdeauna de egoismul nostru. Indiferent de ce lucru bun am începe, așa cum se spune: „impulsurile bune ne sunt destinate”, toate acestea dispar sub atacul egoismului. El, ca și diavolul, ne ia și prin niște poteci ne conduce în liniște în afara drumului cel bun.

Prin urmare, până nu ne corectăm egoismul, nu putem face nimic cu noi înșine.

Din emisiunea de pe KabTV „Împreună despre principalul lucru” 18.07.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: