Fuziunea opuselor

630.1În cadrul unor explicații scurte despre stările spirituale, despre modul în care se desfășoară acestea, se dezvoltă și modul în care absorbim aceste stări; este necesar să vorbim despre modul în care Cabala reacționează la contrarii și despre modul în care face posibilă echilibrarea acestora. În viața noastră, ne confruntăm cu multe contradicții, de la tot felul de influențe fizice (frig, căldură, presiune, vid etc.) la parametrii emoţionali: ura, iubirea, bucuria, disperarea și așa mai departe.

Cum putem echilibra aceste stări astfel încât să nu existe în noi alternativ, ci să existe în armonie generală, adică astfel încât să le percepem simultan, deși ni se pare complet imposibil?

Înțelepciunea Cabala spune că trebuie să conducă o persoană către o stare de  perfecţiune. Acesta explică faptul că nu poate exista perfecțiune atunci când există doar într-o stare și în cealaltă există imperfecțiune absolută, opusul acesteia. Nu poate exista perfecțiune într-o stare de disperare și nu poate exista perfecțiune într-o stare de bucurie, dacă mai târziu este înlocuită de disperare. Astfel, aici avem nevoie de o abordare complet diferită, o soluție diferită la problemă.

În aceasta este implicată înțelepciunea Cabalei. Ea își vede misiunea de a aduce împreună toate calitățile unei persoane, toate stările sale și de a le oferi tuturor o soluție mare, perfectă.

Răspunsul este să te ridici deasupra a tot ceea ce se întâmplă între timp, deasupra stărilor bune și rele, atunci când nu se pot conecta în niciun fel, sau nu pot ajunge împreună la nici un nivel, în sentimente și în minte.

Conexiunea lor apare atunci când o persoană se ridică de la starea egoistă la așa-numita zonă a credinței deasupra rațiunii, adică începe să lucreze cu calitățile sale în direcția dăruirii și nu a primirii. Lucrând invers cu toate senzațiile, el percepe totul ca bine absolut.

Nu este ca în fizică în viața noastră în general, în relațiile dintre noi, când există contradicții și nu știm ce să facem. Cel mult, suntem undeva la mijloc, încercând să găsim o cale de mijloc.

Nu există cale de mijloc în Cabala! Cabala crede că este o acțiune vicioasă, atunci când ne restrângem de ambele părți și credem că nu mai putem face altceva, ridicăm mâinile și suntem de acord cu o valoare medie.

Ar trebui să alegem nu media, ci valoarea maximă din două valori opuse, în același timp. Când ne ridicăm deasupra egoismului nostru, atunci aceste două sisteme opuse devin unul, pentru că dorința devine una, iar celălalt devine împlinirea.

Atunci avem un sentiment foarte clar că în acest mod este posibil să luăm absolut toate deciziile, precum și să rezolvăm absolut toate conflictele. Aceasta este tocmai metoda de a aduce lumea într-o stare perfectă.

KabTV “Stări Spirituale”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed