“Găsind lumina în întuneric” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinGăsind lumina în întuneric

Suferința, polarizarea și confuzia abundă în viața oamenilor de astăzi. Este greu să vezi orizontul cu o perspectivă clară asupra direcției în care se îndreaptă societatea, atunci când totul din jurul nostru pare sumbru și înspăimântător; dar există o modalitate de a descoperi lumina într-o situație întunecată. De fapt, tocmai contrastul opusurilor face posibilă o realitate nouă și mai bună.

Confruntarea dintre întuneric și lumină este descrisă în aproape toate poveștile și filmele noastre. Există întotdeauna personaje bune și rele, iar eroul este cel care își folosește atributele speciale pentru a ajuta pe toți cei care au nevoie. Cu toate acestea, în funcție de unghiul din care privim povestea, personajele care inițial erau bune evoluează spre rău, iar cele rele se dovedesc a fi bune. Înseamnă că în viața noastră întunericul și lumina depind de percepția individuală a fiecăruia?

În viața unui individ, răspunsul este da. Cu toate acestea, de la nivelul legilor naturii, suntem capabili să observăm un model consistent: bun este ceea ce ajută toate părțile naturii să se conecteze într-un mod pozitiv și util, în care fiecare parte beneficiază și le completează pe celelalte, iar răul este ceea ce cauzează separare și conflict între oameni.

Dacă toți tânjim după lumină, de ce există întunericul în lume? Răul există în lume, astfel încât să putem distinge binele de el. Aceste două forme opuse sunt întotdeauna prezente. Nu există plus fără minus. Numai prin plasarea a ceva între contrarii, care le leagă în mod eficient, ne putem bucura de prezența ambelor.

Trebuie să începem să învățăm arta de a construi o atitudine pozitivă față de fiecare persoană, deasupra înclinației noastre de a încerca să profităm în detrimentul celorlalți, și să începem să creăm un mediu în care fiecare membru să aibă grijă de ceilalți.

Cu toate acestea, în percepția noastră de acum asupra lumii, vedem multe grupuri diferite, contrastante și chiar conflictuale. Fiecare își consideră propria poziție drept corectă, iar a celorlalți drept greșită. Cum poate umanitatea să realizeze vreodată o stare comună unificată, atunci când astfel de diviziuni abundă între noi?

Soluția poate fi găsită într-o unitate, care trebuie construită mai degrabă deasupra diferențelor și diviziunilor decât între ele. Despre o astfel de unitate este scris că „Iubirea va acoperi toate crimele”.

Lăsați diferențele și diviziunile în pace. Păstraţi-le. Fiți conștienți de ele și înțelegeți că suntem îndepărtați și opuși unul de celălalt. Trebuie să ajungem la înțelegerea faptului că diferențele noastre sunt parte integrantă a naturii egoiste, în care ne-am născut și am crescut fiecare. Deoarece natura a avut grijă să facă din fiecare dintre noi un individ unic, cu un ansamblu unic de puncte de vedere și experiențe, nu ne putem aștepta să apară niciun fel de uniformitate între populații foarte diverse, dacă încercăm să gândim și să acționăm exclusiv din interiorul nivelului nostru de diferențe și diviziuni.

Cu toate acestea, în același timp, este de asemenea clar că fără a descoperi o modalitate de a ne uni pe toți la un anumit nivel, vom continua să suportăm tot mai multe suferințe. Deci, care este soluția?

Soluția nu este să încercăm să stabilim unitatea la același nivel al dezacordurilor noastre, ci să ne ridicăm deasupra lor și să descoperim un nou tip de realitate în care ne conectăm pozitiv, deasupra divergențelor noastre.

Legile naturii acționează în așa fel încât, dacă încercăm să ne ridicăm deasupra a ceea ce ne separă, atunci obținem sprijinul naturii pentru a ne ajuta. Într-o asemenea înclinație și efort descoperim forțe pozitive care locuiesc în natură, care așteaptă ca noi să le activăm, prin efortul nostru comun de a ne conecta deasupra diferențelor dintre noi.

Punând în acțiune mișcări regulate de unire, vom descoperi soluția pentru depășirea oricărui dezacord și conflict. Vom dezvălui că, deși diferim în caracteristicile noastre naturale individuale, o tendință comună de a ne conecta pozitiv deasupra diferențelor noastre este capabilă să dețină o importanță mai mare și acest lucru ne va oferi puterea de a ne uni.

Atunci vom crea o formă de unitate în care ne susținem reciproc. Vom putea să recunoaștem sentimentele noastre negative și critice față de ceilalți și să ne unim deasupra lor. Ne va permite să vedem o lume armonioasă, întreagă și echilibrată, fiecare dintre noi acționând ca celule și organe dintr-un singur corp, participând împreună ca unul, la crearea unei societăți formate din oameni uniți, fericiți, încrezători și siguri.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed