Germanii legilor lui Moise, partea 4

O altă eră, un alt scop

Întrebare: Înainte de cel de-al doilea război mondial, Germania a introdus o mulțime de restricții pentru evreii care locuiau acolo și totuși nu au vrut să plece. Astăzi, când vă citesc postările în care îi îndemnați pe evrei să se unească pentru că altfel va fi și mai rău pentru ei, cred că, dacă nu au simțit nimic nici atunci, astăzi pare ridicol.

Pe de altă parte, înțeleg de ce evreii nu au vrut să vină în Israel pentru că nici aici nu era dulce: arabi, pogromuri, pământ uscat și sterp. Și dacă ai fi un avocat sau un industriaș de succes acolo, de ce ai veni aici? Să te angajezi în agricultură?

Răspuns: Nu vom putea înțelege niciodată acele vremuri. Iar pentru viitor nu va ajuta, opri sau învăța.

Întrebare: La ce speri când vorbești despre unificare? Ai un plan?

Răspuns: Am un plan care să-i inspire pe toți evreii din lume să se unească între ei, să arate acest exemplu întregii lumi! Trăim deja într-o eră complet diferită, și nu în cea în care evreii au trebuit să fugă din Germania.

Nu trebuie să ne mutăm nicăieri astăzi. Trebuie să ne străduim spiritual spre un obiectiv comun, spre unitate comună și să aducem toată omenirea împreună cu noi. Aceasta este cu totul altă eră, un alt scop, o altă perioadă.

Pentru mai multe informații despre acest subiect, citiți cărțile mele Like a Bundle of Reeds: why unity and mutual guarantee are today’s call of the hour, și The Jewish Choice: Unity or Anti-Semitism, Historical facts on anti-Semitism as a reflection of Jewish social discord.

Din „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” de la KabTV, 12.08.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: