Germeni de dorințe spirituale

137Cartea Zohar, Capitolul Bo (Vino la Faraon), Punctul 68: Și toate ierburile cresc în jurul acelui Nil pe ambele părți.

Vorbim despre nivelul vegetativ, despre ceea ce crește din pământ. Încet, apar muguri de plante, adică este nevoie de ceva, în special de creștere.

Deși râul tăcut nu pare să dea nimic, în jurul lui încep să se dezvolte dorințele spirituale, altruiste ale omului.

Bina este lumea viitoare. Și așa treptat, dedesubt, se dezvoltă implicit în noi germeni ai dorințelor noastre spirituale viitoare, care cresc în jurul ei și se ridică.

Apoi, acel monstru urcă la ierburi și crește printre ele, apoi se întoarce în apele Nilului. Ierburile sunt lumina care a crescut din întuneric.

Astfel, calitatea apei (Bina) se dezvoltă treptat în noi.

Apa este, în principiu, o substanță neînsuflețită, dar practic dă viață. Datorită acesteia, plantele se dezvoltă din pământ, deoarece proprietatea milei combinată cu egoismul – proprietatea pământului – conferă pământului (calitate egoistă) acea putere dătătoare de viață atunci când noi proprietăți încep să crească din el în om. Prin urmare, egoismul nostru singur nu este suficient. Trebuie să dobândim proprietatea Bina, proprietatea lumii superioare.

Aceasta este practic ceea ce face Cartea Zohar, pentru că atunci când începem să o studiem, atragem calitatea milei.

Și toate cele patru râuri care coboară din Grădina Edenului pe pământul nostru păcătos, spre calitățile mele păcătoase, încep să mă schimbe. Noi proprietăți spirituale în care înțelepciunea crește treptat cresc din mine și încep să mă dezvolt până la punctul în care voi ajunge în cele din urmă la Grădina Edenului, lumea viitoare și voi începe să exist în ea.

Din emisiunea de pe KabTV „Puterea cărții Zohar” # 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed