“Globalizarea promovează democrația sau consolidează dictatura?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Globalizarea promovează democrația sau consolidează dictatura?

Globalizarea ne arată măsura în care suntem interconectați și interdependenți atunci când umanitatea devine un singur întreg. Aceasta demonstrează că aparținem unui singur organism sau corp. Nu duce la o mai mare democrație, o dictatură și nici la o dezvoltare mai mare, ci la o dilemă cheie cu care ne vom confrunta din ce în ce mai mult în epoca noastră: Pe de o parte, ne aflăm în globalizare, devenind din ce în ce mai interconectați și interdependenți și pe de altă parte, vedem măsura în care devenim din ce în ce mai desprinși și divizați unul de celălalt.

Cu alte cuvinte, globalizarea dezvăluie o lume dezechilibrată și nesigură care trebuie să-și schimbe complet propria organizare, precum și nevoia unei schimbări majore a percepției. Trebuie să respingem atitudinile egoiste unul față de celălalt și față de natură și să aplicăm o nouă abordare reciproc altruistă. Interdependența care se dezlănțuie astăzi ne arată că trebuie să facem exact opusul starii noastre egoiste: la fel ca celulele unui singur corp, trebuie să depindem unul de celălalt și să ne unim unul cu celălalt ca un singur sistem. Ca atare, globalizarea care se dezvoltă și astăzi devine revelată tuturor, poate aduce omenirea la realizarea răului – că rulăm pe un sistem de operare egoist, unul în care fiecare persoană acordă prioritate propriului beneficiu  în locul beneficiului celorlalți și al naturii – precum și realizarea binelui, pe care îl vom găsi prin trecerea la altruism, în care fiecare vom acorda prioritate beneficiului celorlalți și naturii, în locul propriului beneficiu.

Bazat pe emisiunea “Întrebări şi raspunsuri” cu Cabalistul Dr. Dr. Michael Laitman. 2006. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: