Grupul de zece este un localizator pentru un semnal de sus

942Dacă mă anulez în fața prietenilor, deja indică faptul că am credință în Creator.  Prin urmare, anulându-ne în fața prietenilor, ne putem apropia de Creator. La urma urmei, Creatorul nu există fără ființele create. Dacă ne conectăm, atunci conexiunea noastră se numește Creatorul. Noi înșine Îl creăm și lucrăm cu El.

Grupul unit este ca un radiotelescop care captează influența de la gradul superior. O persoană obișnuită nu poate simți asta, dar un grup de zece unit primește această forță specială de neatins, de sus. Această forță este dezvăluită în interiorul grupului de zece, care acționează ca un radar, o antenă satelit, care detectează această calitate superioară.

Fără un astfel de grup, nu vom putea ajunge la revelarea Creatorului. Numai conectându-ne unul cu celălalt într-un anumit fel creăm, rotim și ajustăm această antenă radar, dorința noastră comună, astfel încât să prindem în interiorul ei ceea ce se numește Creatorul, adică „vino și vezi” (Bo-Reh) .

Creatorul Însuși este mai presus de atingerea noastră și singura modalitate de a-L dezvălui este să ne conectăm unul cu celălalt și să ne acordăm la El, similar modului în care orice receptor radio poate primi doar unda de intrare, dar nu și emițătorul însuși. Prin urmare, nu există nimic mai important decât conexiunea noastră, deoarece ne conduce la conexiunea cu Creatorul.

Oricât de mult aș încerca să-mi ajustez dorințele singur, în final îmi dau seama că nu voi reuși să ajung la conexiunea cu Creatorul și am nevoie de o conexiune cu prietenii. La urma urmei, numai prin ei voi putea ajunge la conexiunea cu Creatorul. Eu însumi sunt ultima Sefiră, Malchut, iar prietenii mei sunt primele nouă Sefirot, care prin această adresă, Creatorul ajunge la mine.

O condiție necesară pentru rugăciune este să devenim atât de integraţi în prieteni încât să simțim că în conexiunea noastră putem primi un mesaj de la Creator. Când prind acest mesaj, vreau să-i răspund împreună cu prietenii mei. Prin asta ne putem ridica și ajunge la un contact real cu Creatorul.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 10/3/22, “Yom Kippur (Ziua Ispăşirii)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: