Grupul de zece este vioara Creatorului

Creatorul este absolutul, nu se schimbă și ni se revelează sub forma unei forțe absolut bune. Percepțiile și dorințele noastre se schimbă, de aceea spunem că El se schimbă.   

În realitate, schimbările au loc doar în noi. Ca atare, pentru a-L revela pe Creator, trebuie să ne aducem într-o stare similară cu a Sa pentru a ne adapta la calitățile Sale.

Dar cum putem deveni similari cu Creatorul dacă suntem, cu toții, egoiști? Rămânem egoisti  însă trebuie să ne unim cu ceilalți peste egoism, prin legături de dăruire reciprocă, unitate și iubire, în ciuda respingerii naturale. Suntem ca un instrument muzical dezacordat care trebuie să fie acordat pentru a suna așa cum trebuie.

S-a scris despre vioara regelui David că stătea atârnată pe un zid și în anumite situații, stări speciale, începea să cânte singură. Grupul ar trebui să ajungă la o asemenea conexiune între prieteni încât să capete o formă similară cu Creatorul. Deși fiecare prieten rămâne egoist, împreună își înving egoismul și se unesc astfel încât forma conexiunii lor să corespundă cu forma perfectă și unică a  Creatorului.

Atunci Creatorul se revelează în noi.

Nu este undeva în afara grupului ci în interiorul acestuia. Pe măsură ce acești zece prieteni se vor acorda într-o conexiune corectă, în dăruire mutuală, Creatorul se va revela și va începe să cânte la vioara noastră. Aceasta este revelarea Creatorului în fața ființelor create.

De aceea, este necesar să ne relaționăm în mod practic la munca în grupurile de zece, să fim eficienți, să ne străduim să atingem o formă și un spirit de conexiune similare cu Creatorul. Ne mișcăm către această stare treptat, prin 125 de trepte, calibrându-ne cu o acuratețe tot mai mare.

Astfel, atingem revelația completă a Creatorului în Kli-ul nostru comun, în HaVaYaH, atunci când „El este Unul și Numele Său, unul.” Adică, HaVaYaH, grupul nostru, este conectat în mod corect prin toți cei zece Sefirot, prin toți Sefirot mai mici, interiori, într-atât încât se atinge unitatea completă care corespunde naturii Creatorului: dăruirea absolută.

Din partea întâi a Lecției zilnice de cabala 5/18/20Scrierile lui Rabaș, “Agenda adunării – 2,”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed