Grupul de zece – un dispozitiv pentru descoperirea Creatorului

Creatorul poate fi dezvăluit doar dizolvându-te în prieteni și ridicându-te la nivelul Bina. Este similar cu un dispozitiv care este necesar pentru a detecta un câmp magnetic invizibil. Acest dispozitiv va arăta că există o anumită forță care acționează asupra lui și care îi atinge cadranul. Adică nu ne arată forța însăși, ci reacția dispozitivului la această forță.

Ne facem un dispozitiv pentru dezvăluirea Creatorului care funcționează pe același principiu ca toate instrumentele de măsurare ale lumii noastre. Trebuie doar să organizăm totul corect în noi și-L vom putea descoperi pe Creator.

Dispozitivul trebuie să perceapă fenomenul și să reacționeze la acesta, apoi reacția fenomenului poate fi măsurată și dispozitivul poate fi utilizat pentru a estima forța care l-a provocat. Nu știm ce sunt forțele electromagnetice, dar știm cum acționează; ele provoacă curgerea curentului printr-un fir sau mișcarea unui ac al busolei. Întotdeauna vedem reacția dispozitivului, nu forța în sine și tragem concluzii, denumindu-l după fenomenul însuși.

Pentru a dezvălui Creatorul, trebuie să construim o astfel de busolă în noi înșine, un circuit de inducție, un dispozitiv care va dezvălui Forța Superioară. Creatorul răsucește tot ceea ce se află în interiorul nostru acum, dar nu-i acordăm atenție. Ce schimbare trebuie să facă omul în sine pentru a-L distinge?

Toată munca noastră constă în această calibrare, în a ne calibra cu Creatorul. Problema este că simt propria mea reacție la influența Forței Superioare și trebuie să o decriptez în așa fel încât să-l găsesc pe Creator. Răspund la influența Lui în cadrul dorinței mele, a corpului meu. Prin urmare, trebuie să mă calibrez pentru ca dorința mea să îmi permită să înțeleg corect acțiunile Creatorului.

Și pentru asta trebuie să mă anulez la zero, pentru a nu cere nimic pentru egoismul meu. Fiecare dispozitiv este calibrat mai întâi într-un astfel de mod, setat la zero, apoi poate fi folosit pentru măsurare.

Calibrarea noastră inițială este să nu ne dorim nimic pentru noi înșine, pentru a nu fi mituiți și pentru a nu judeca cu părtinire. Efectuăm o astfel de calibrare în grupul de zece. Dacă încerc să mă înscriu în centrul grupului și vreau să mă conectez cu toți prietenii, îmi resetez dispozitivul. Acum, de la acest zero, pot începe să răspund corect Creatorului, la impactul Lui asupra mea.

Anularea la zero este deja un punct de plecare care permite omului să nu obțină nimic pentru sine, ci doar pentru grup. Nu am alt indicator decât grupul meu de zece pentru a verifica dacă nu primesc nimic pentru egoismul meu. Dacă sunt în fața mea membrii grupului la care mă gândesc, atunci mă anulez în fața lor. Se dovedește că eu personal devin neutru, adică zero.

În acest fel, construim dispozitivul corect pentru percepția Creatorului. Sub influența Forței Superioare, începem să ne trezim la dăruire reciprocă în grupul de zece. Creatorul ne oferă puterea de dăruire prin care dezvăluim că El este între noi. La urma urmei, am început să ne raportăm între noi în acest fel în grup și am primit proprietatea lui Bina, daruirea, puterea credinței deasupra rezistenței noastre, cunoașterii noastre.

Rezistența începeși ea să fie resimțită mai mult, deoarece vine o forță care curge în interiorul legăturilor care ne conectează, ca și cum am fi într-un dispozitiv electronic și simțim în noi înșine rezistență. În acest fel măsurăm diferența potențialelor: între dăruire – sus și primire – jos, care se numesc „credință” și „cunoaștere”.

Și acești pași ai credinței și ai cunoașterii încep să se ridice: forța egoismului nostru crește și forța dăruirii crește și ea și, în acest fel ne ridicăm. Diferența de potențial dintre Malhut și Bina, așa cum a fost, rămâne aceeași – cel șapte Sfirot al Zeir Anpin.

La început a fost doar zero. Dar apoi a crescut treptat la șapte Sfirot. Zeir Anpin este Parțuf al sufletului meu care tocmai s-a născut. Sufletul crește în abdomenul Binei datorită legăturii sale cu Malhut, care se anulează în raport cu Bina.

Șapte Sfirot de ZA – acesta este locul în care mi se dezvăluie toată realitatea. În acest decalaj dintre cunoaștere și deasupra cunoașterii sunt toate lumile, întregul univers. Nu există nimic altceva. Deasupra Binei sunt deja proprietățile Creatorului: Keter, Hohma, Bina. Sub Bina sunt proprietățile ZA, care tocmai s-a născut. Iar Malhut este dorința de a se bucura creată de Creator. Prin urmare, pe lângă aceste proprietăți pe care le dezvolt între Malhut și Bina, nu există nimic altceva – aceasta este toată realitatea mea.

Din partea a două a Lecției zilnice de Cabala – 25/06/20, Scrierile lui Baal HaSulam „Introducere în studiul celor 10 Sfirot” capitol 15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed