Guide For Round Tables, Part 15

Natura se supune legilor rigide și, dacă le urmăm, putem trăi bine și, dacă nu, primim lovituri.

Dar Creatorul ne dă ceva timp să alegem liber pentru a începe să acționăm și pentru a evita să fim loviți. El nu începe să ne lovească imediat, pentru a nu ne confrunta cu inevitabilul, ci vrea să înțelegem și să acționăm conștient, din dorința de a deveni asemenea Lui.

Legile fizice acționează imediat, la fel ca legea gravitației. Dacă sar de pe o înălțime, cad imediat, fără să mai am timp să mă gândesc.

Dar în lumea spirituală există un sistem de Klipot care schimbă legile naturii, creând diferența dintre bine și rău, distanța dintre ele. Și, prin urmare, putem folosi această distanță pentru a nu ne expune imediat la lovituri, ci pentru a ne putea conecta între noi și a evita loviturile, avertizând-o cu medicamente.

Remediul este puterea lui Bina pe care o putem folosi. În timp ce în natura materială nu există o astfel de forță, totul este simplu: fie minus, fie plus. În spiritual, există un minus, plus și suprapunerea lor în mijloc, unde suntem incluși în ambele forțe și putem construi o zonă tampon care conține ambele opuse.

Acest sistem, care include două forțe, se numește „om”, Adam, deoarece conține dorința de a primi plăcere și intenția de a dărui, datorită cărora devenim asemenea Creatorului.

În lumea neînsuflețită, vegetală și animală, care sunt studiate de științele naturii, nu există un astfel de sistem intermediar. Prin urmare, știința nu poate înțelege psihologia nici măcar a unei persoane obișnuite, pământești și cu atât mai mult una spirituală. Pentru a înțelege o persoană spirituală, este necesară știința Kabbalei, ceea ce ne explică modul în care este aranjata o persoană.

Tot ce știe știința despre un om aparține nivelului său animal și se obține experimental. Acest lucru ne permite să creăm medicamente pentru corpul biologic. Dar omul însuși, esența sa interioară, este inaccesibilă pentru măsurători cu orice instrument și nu este supus niciunei verificări.

Doar știința Kabbalei este capabilă să studieze o persoană prin instrumente de cel mai înalt nivel, de sus și nu de jos, așa cum studiem de obicei materia neînsuflețită, plantele și animalele.

Prin urmare, în criza actuală, nimic nu poate ajuta omenirea, cu excepția științei Kabbalei și a metodelor sale. Până atunci va trebui să suferim. Prin urmare, încercăm să răspândim cunoștințele despre metoda corectării în toate modurile posibile.

Din a 2-a parte a Lecției zilnice de Kabbalah 25/9/20, Scrieri ale lui Baal HaSulam, „Arvut (Garanția reciprocă)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed