Guvernare Superioara Multilaterala

Guvernarea Superioara este extrem de complexa. Reshimot (inregistrarile spirituale, genele) se schimba constant. Totusi, noi nu simtim ca totul se schimba in interiorul nostru si nu in exterior. Nu sintem constienti de acest lucru; doar simtim lumea in continua schimbare si atitudinea ei diferita fata de noi.

Bineinteles ca, totul a fost setat pentru noi de catre Creator prin tot felul de acoperiri ale acestei lumi. Totusi, atribuim atitudinea variabila, altor oameni, sau Creatorului si citeodata noua insine; totul depinde de nivelul pe care se afla persoana. Daca o persoana raporteaza schimbarile doar la Creator, acesta este inceputul corectiei, asa dupa cum este scris: „Nu exista nimeni altcineva inafara de El” si „Cel Bun care face Bine”.

In orice caz, exista Lumini generale care lucreaza ca Lumina Inconjuratoare, si deasemeni sint Lumini particulare care provoaca Kelim (vasele sau dorintele), incurajindu-le sa se dezvolte. Daca nu avansam singuri, atunci Lumina vine catre noi sub forma nemiloasa, ca forta obstructionista (Gevurot, vitejie sau putere) care ne face sa avansam brutal. Totusi, trebuie sa intelegem ca noi insine provocam Lumina sa lucreze intr-o asemenea maniera.

Luminile vin intr-o forma constanta. Obiectivul lor permanent este ca noi sa beneficiem, sa ne aduca atributele la similaritatea cu Creatorul. Dupa toate astea, ele au emanat din Sursa stadiului nostru final, perfect, in lumea Infinitului.

Totusi, Kliul care se dezvolta in noi sub influenta Luminii, trece prin variate stadii de dezvoltare. Acesta este motivul pentru care noi simtim ca dezvoltarea este inceata, secventiala si ca exista o avansare rapida, ca un salt, aflata in concordanta cu Lumina sau impotriva acesteia, aparent fiind buna sau rea.

Din a 4-a parte a Lectiei zilnice de Cabala 9/12/10, “A Handmaid that is Heir to Her Mistress”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: