”Hanuca” este doar jumătatea drumului

Mulți oameni cred că ceea ce este cel mai important este să-și anuleze egoismul și să se separe de acesta, pentru a deveni atât de sfinți încât să nu poată răni nici măcar o muscă, ca un înger din cer. Este o mare greșeală să ne gândim că astfel se realizează corectarea, fiindcă doar ne distanțăm de rău, dar nu-l și corectăm, ceea ce înseamnă că nu îndeplinim Scopul Creației.

De aceea, Hanuca, adică „opriți-vă aici!” (Hanu-ko), este doar mijlocul drumului, fiindcă mai avem un război în fața noastră, enorm și unic, iar acum, doar ne realizăm dorințele de dăruire și, astfel, obținem un răgaz, pentru a putea astfel desăvârși Scopul creației. Așadar, această pauză înseamnă că, pentru restul războiului, avem nevoie de ea pentru a ne schimba doar metoda corectării, pentru a atinge astfel Scopul creației.

De aceea, la început, războiul este purtat doar pentru a cuceri dorințele de dăruire, adică Credința mai presus de rațiune. Și, abia apoi începem să lucrăm cu dorințele de primire de dragul dăruirii. Iar aceasta este o abordare complet diferită, fiindcă nu trebuie să gândim că numai o simplă distanțare de egoism este sfârșitul corecției. De fapt, aceasta este doar o pregătire pentru corectarea care nu a început încă. (Minutul 4:25)

De aceea, se pune întrebarea de ce după Hanuca nu putem continua vechea cale, ci avem nevoie de forțe noi? Iar răsăunsul este pentru că acum vine o Lumină total diferită. Înainte de Hanuca, creștem în dorințele noastre de dăruire, din starea de micime în starea de mărime, adică în starea numită Galgalta ve Eynaim, unde încă nu ne luptăm cu egoismul nostru, ci doar ne ridicăm deasupra lui. Adică, cu alte cuvinte, doar ne transformăm înclinația malefică într-una bună, pentru ca, apoi, să ne folosim egoismul pentru a-l transforma în Sfințenie.

De aceea, numai prin transformarea îngerului morții într-un înger sfânt, putem construi apoi imaginea Creatorului. Adică,  ca tot răul cu care ne-a construit Creatorul, să-l putem transforma în imaginea Lui. (Minutul 7:40)

Din partea a treia a Lecției zilnice de Cabala 22/12/19 – „Hanuca”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: