Hanuka este o cale de ieșire din întuneric

Hanuka este prima sărbătoare pe care o sărbătorim în dezvoltarea noastră spirituală. Întreaga Torah vorbește doar despre dezvoltarea spirituală a omului și, de fapt, Hanuka este abia menționată acolo, deoarece această stare nu a ajuns încă la primirea luminii superioare. Este doar o pregătire pentru corectări.

Hanuka este dezvoltarea omului la nivelul Binei, prima etapă spirituală, dăruire de dragul dăruirii. Și vrem să ajungem la aceasta prin conexiunea noastră în grup, deasupra egoismului nostru, dorinței de a primi plăcere, deasupra respingerii reciproce și a tuturor obstacolelor care ne împiedică să atingem unitatea.

Prima etapă a unității se numește Hanuka, „parcare”. Când ajungem la ea, şi câștigăm puterea de dăruire, atunci înțelegem că acesta este un mijloc de a începe să înțelegem Creatorul după acest pas, nu doar prin intenția de a dărui, ci prin actul de dăruire, realizarea acestei intenții în practică, în dorința noastră.

Aceasta va fi deja primire de dragul dăruirii, primirea practică a luminii superioare de dragul dăruirii, ceea ce ne face asemănători Creatorului și ne deschide dialogul cu forța superioară: „Eu sunt al Preaiubitului meu și Iubitul meu este al meu”.

Cu toate acestea, acest lucru se va întâmpla abia mai târziu și, deocamdată, trebuie să dobândim intenția de a dărui prntru toate dorințele noastre, adică de a obține dăruirea de dragul dăruirii, care este simbolizată de Hanuka, „parcarea” pe calea spre corectare.

Hanuka este o cale de ieșire din întuneric. La urma urmei, nu vedem lumea spirituală, adevărata realitate; trăim în întuneric complet, închiși în egoismul nostru. Și dacă vrem să corectăm aceste dorințe în dăruire, atunci mergem la lumina dăruirii. Prin urmare, Hanuka este numită festivalul luminii. Începem să ne deschidem sufletul și învățăm să-l folosim corect, să aprindem lumina milostivirii, Hassadim, în suflet.

Dacă dorința unei persoane este corectată, dacă puterea de dăruire este dobândită, lumina Hassadim, atunci după sărbătoarea Hanuka poate începe deja să o folosească pentru a primi de dragul dăruirii, umplând sufletul cu lumina superioară NRNHY și devenind asemenea Creatorului.

Hanuka este o tranziție de la întuneric, de la dorința de a se bucura, la lumină, dorința de a dărui și de aceea este numită festivalul luminii. Tradiția de a aprinde lumânări de Hanuka, în lumea noastră, simbolizează corectările spirituale interioare care trebuie făcute în sufletul tău.

Plăcerea dăruirii de dragul dăruirii este că ne ridicăm deasupra dorinței noastre egoiste. Minunea de Hanuka constă în faptul că urcăm la nivelul opus dorinței de a primi plăcere: de la Malchut la Bina.

Dorințele de a primi plăcere în interiorul unei persoane care rezistă spiritualității, sunt numite greci. Se pare că există un război între greci și Israel, dar, desigur, acest lucru nu se referă la țările acestei lumi, ci doar la concepte spirituale.

Grecii sunt dorințele de a se bucura, din fiecare dintre noi, Macabeii sunt intențiile de dăruire, iar războiul este între cei care vor să acționeze pentru ei înșiși și cei care cer dăruirea. O astfel de confruntare are loc în fiecare persoană.

Din Lecţia zilnică de Cabala 12/10/20, “Hanukh”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: