Haos general

507.05Întrebare: În lumea modernă, relațiile intime rapide sunt foarte frecvente, când oamenii literalmente fără nicio condiție prealabilă se pot reuni rapid și apoi se pot separa. Ce câștigă și ce pierd?

Răspuns: Aceasta este calea necesară căderii noastre. Nu putem spune ce câștigă sau pierd oamenii în acest caz și, deoarece acest lucru va deveni clar abia la sfârșitul căderii noastre, vom vedea că nu câștigăm nimic prin aceasta, că este necesară o paradigmă complet diferită de atitudine față de căsătorie și familie, că pierdem, și pierdem multe din asta.

Dar o astfel de atmosferă provine din cultura modernă. Literatură, muzică, cinema; uite ce se face! Și copiii cresc cu asta, sunt complet diferiți. Au o viziune diferită asupra lumii.

Astăzi, o mamă își duce fiica de 12 – 13 ani la un ginecolog, care îi prescrie pilule contraceptive și atât. Mama nu se mai gândește la ce se întâmplă cu fiica ei pentru că știe că nu există altă cale. Iar fiica cu ușurință, fără rezerve, poate vorbi cu ea despre problemele ei. Ea crede că este în regulă și normal. Adică tinerii au o abordare complet diferită a vieții, este o altă cultură.

Așa este perioada de tranziție, când am părăsit trecutul, tradiționalul matriarhat-patriarhat și nu am ajuns nicăieri până la urmă; am tăiat legăturile vechi, dar nu există altele noi. Acest haos general ne va bântui până când vom începe să simțim că fără a corecta natura omului, nu vom ajunge nicăieri.

Între timp, vom pătrunde din ce în ce mai adânc în haos în toate domeniile activității umane: politice, sociale etc. Ne aşteapță schimbări foarte serioase în societate.

KabTV “Am primit un apel. Sex rapid”12.12.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: