Hotelul la care ar trebui să stăm

Ȋntrebare:  Sunt proprietarul unui mic hotel din Quebec. Crezi că voi avea clienți după coronavirus, când totul va reveni la normal?

Răspuns:  Este posibil deoarece Quebec, unde locuiești, este un loc bun pentru relaxare, pentru auto-reflecție pentru cupluri tinere și ȋn vârstă. Oamenii merg acolo pentru impresii speciale unul despre celălalt sau despre natura din jur. Şi mie mi-ar plăcea să stau acolo cu tine.

Comentariu:  Dar astăzi, afacerile ȋn turism sunt o industrie dificilă pentru o dezvoltare ulterioară.

Răspunsul meu: În ultimii 20-30 de ani, turismul s-a dezvoltat într-o asemenea măsură încât a devenit un sector industrial. Știu, pentru că eu însumi am zburat mult și am călătorit în diferite țări pentru a mă întâlni cu studenții; nu pentru că sunt interesat de zboruri, deși îmi place să aflu și despre noi orașe sau despre o lume nouă.

Nu cred că această industrie se va reface foarte repede, deoarece oamenii vor avea nevoi de viață mai grave. La urma urmei, turismul, inclusiv sportul, este mai degrabă un răsfăţ pentru modul nostru de viață pământesc. Desigur, doresc tuturor industriilor o redresare rapidă, dar cred că oamenii vor începe să perceapă că ar trebui să acumuleze alte impresii.

Am fost creați pentru a ne angaja într-o relație între noi, atât de adânc încât să descoperim chiar puterea interioară a naturii, sursa vieții. Când ne unim, în relații bune, și ne grăbim unii către alții într-un mod bun, găsim o putere comună între noi, care se aplică atât pentru tine, cât și pentru mine. Această forță comună, care ne împarte din exterior în „a ta” și „a mea”, este Unul din noi. Este numit Creatorul nostrum, pentru că ne-a dat naștere. Dezvăluind-o între noi, începem să simțim în ea că suntem la un nivel spiritual mai înalt.

Cert este că, de la cel mai înalt nivel spiritual până în lumea noastră, totul se întâmplă printr-o reacție în lanț nesfârșită: divizare, divizare, divizare. Dar dacă, dimpotrivă, ne unim, ne unim, ne unim, atunci, la final vom ajunge la o singură Forță superioară, care ne-a născut și ne controlează. Și atunci intrăm în starea de eternitate, perfecțiune.

Trebuie să atingem această stare și să ne așezăm în ea. Acesta va fi acel hotel, acea casă reală, eternă, perfectă, în care trebuie să stăm.

Din KabTV “Fundamentele Cabalei,” 4/12/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: