“I.A. va înlocui vreodată sistemul judiciar?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanDr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: “I.A. va înlocui vreodată sistemul judiciar?

Oameni de știință din China au creat un sistem judiciar cu inteligență artificială, care s-a dovedit a urmări penal cu o acuratețe de 97% din testele efectuate la parchetul din Shanghai. A fost instruit pe 17.000 de cazuri, iar sistemul a fost judecat pentru acuzații de fraudă, jocuri de noroc, conducere periculoasă, furt și aprinderea tulburărilor. Deocamdată îl ajută pe procuror, în timp ce decizia finală rămâne în mâinile omului. Cu toate acestea, există tendința de a crede că IA va putea înlocui complet sistemul judiciar în viitorul apropiat.

Sunt sigur că asta se va întâmpla pentru că suntem ființe previzibile și limitate. Procurorii înșiși sunt adesea la fel de corupți ca și persoanele pe care îi urmăresc, și astfel un sistem judiciar cu inteligență artificială ar putea fi probabil mai corect decât sistemul actual.

Asta ridică pentru început întrebarea: de ce există atât de multă corupție în sistemul nostru judiciar actual?

Este pur și simplu o consecință a unei societăți care nu este corectată și este egoistă, adică fiecare dintre noi găzduiește dorința de a-i exploata pe alții în beneficiul personal. Prin urmare, nu există nimic cu care să-l putem înlocui în prezent.

Până când vom repara relațiile umane la scară largă, de la prioritizarea beneficiului propriu până la beneficiul altora, atunci propria noastră natură coruptă va deveni din ce în ce mai evidentă în diferitele noastre sisteme.

Bazat pe videoclipul „Va înlocui AI vreodată sistemul judiciar?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Semion Vinokur. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: