Ibur – Primul contact cu Creatorul

Pregătirea de a te ridica peste material, de a te împăca cu el, este o premisă pentru a intra în Lumea Spirituală, în prima stare spirituală numită concepție /procreare(Ibur). Desigur, fiecare stare spirituală începe din întunericul corporal, din pierderea completă a stării anterioare și din supunerea față de ea.

Grupul va trebui să ajute la depășirea acestei perturbări, fiindcă grupul este într-o stare spirituală, el a anulat starea anterioară corporală care apare ca fiind întuneric, negru. Este ajutor de Sus faptul că vedem în acest fel și suntem forțați să ne conectăm cu prietenii, să facem eforturi la un nivel mai înalt, spiritual. În acest fel, obținem prima conexiune dintre noi și, în aceeași măsură, contactul cu Forța Superioară.

Dacă încercăm să ne unim într-o singură inimă, atunci ne unim cu Creatorul într-un întreg. Primul contact cu Creatorul, este numit concepție (Ibur), începutul vieții spirituale. (Minutul 0:20)

Concepția spirituală (Ibur) este construită, de asemenea, pe o supunere încă și mai rigidă, în care mă anulez în fața Celui Superior în totul, fără a lua în considerare sentimentele și opiniile mele. Simpla supunere nu cere de la mine solidaritatea cu Guvernanța Superioară, ci numai aplecarea în fața Ei.

În starea de embrion (Ubar), eu însumi vreau ca Cel Superior să ia controlul asupra mea și sunt gata să accept orice conducere a Lui. Vreau inima și mintea Celui Superior, înțelegerea Lui, conștientizarea și atitudinea față de viață, să intre în mine, să-mi umple dorințele și să mă reformeze din nou. Mi-am pierdut toate setările anterioare; ceea ce a rămas din mine este numai materialul, iar tot programul meu vine de la Cel de Sus. Aceasta nu este doar supunere, este următoarea ei fază. (Minutul 13:35)

Concepția spirituală (Ibur) este supunerea la un nivel mai înalt, este devotamentul complet al sufletului. Mă trec Celui de Sus și sunt onorat să încep să mă dezvolt în El ca embrion (Ubar). (Minutul 37:30)

Embrionul spiritual este complet auto-anulat față de Cel Superior, în fața forței de dăruire, Bina, și gata să accepte totul ceea ce El îi va face, orice s-ar întâmpla.

Supunerea este acceptarea stării care a fost deja cunoscută și pentru care calculele pot fi făcute cu simțiri deja cunoscute mie. Embrionul (Ubar) este complet auto-anulat, când mă anulez înainte și sunt de acord cu necunoscutul, cu tot ce se va întâmpla în viitor, asta e, avansez cu credință. Puterea lui Bina mă ajută să mă anulez în acest fel în fața Celui Superior. (Minutul 45:59)

Munca Creatorului începe cu faptul că eu mă anulez complet și cer Celui Superior să înceapă să lucreze asupra mea. Datorită acestei auto-anulări, a supunerii mele, a umilinței în fața proprietății de dăruire, schimbările încep să apară în mine, dorințele de dăruire sunt formate, adică un strop din sămânța spirituală începe să se dezvolte.

Pregătirea preliminară pentru o astfel de stare este deja construită în noi, deoarece ea exista înainte de ”Spargere” și a lăsat o consemnare (Reșimo/genă spirituală). Nu este aici nicio coincidență, fiindcă toate fazele sunt strict determinate pas cu pas și fiecare se va întoarce la rădăcina lui.

Numai în viața corporală ne putem simți pierduți. În Spiritualitate, toate stările sunt setate până la cel din urmă detaliu și se schimbă prin legile absolute, în funcție de informația înregistrată și lăsată în timpul coborârii sufletului de Sus în jos. Trebuie să mergem înapoi la rădăcină prin aceiași pași.

De aceea, putem să fim siguri că aici nu poate fi nicio eroare sau accident și că noi vom trece cu siguranță toate fazele spirituale, faza de concepție (Ibur), de micime (Yenica) și de maturitate (Mohin).

Totul este deja planificat, tot ceea ce ni se cere să facem este numai să ajutăm fiecare acțiune cu dorința noastră preliminară, cu cererea noastră.

Noi nu facem nimic de unii singuri – totul este făcut de Lumină, aceasta este munca Creatorului. Noi trebuie doar să înțelegem cum să investim „jumătatea noastră de șekel (ban)” astfel încât Creatorul să completeze restul de muncă. Eu fac ceea ce depinde de mine și Creatorul completează, de fiecare dată, în același fel, pas cu pas. De aceea, este imposibil să fii complet pierdut, totul depinde de cât de curat și de credincioși încercăm să mergem. (Minutul 41:30)

Din partea întâi a Lecției zilnice de Cabala 13/03/19, Ibur (concepție/procreare)

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: