Ierusalimul – Inima lumii

426Întrebare: Există o sărbătoare numită Ziua Ierusalimului. După războiul de șase zile, Ierusalimul a devenit întreg și această zi a fost desemnată drept sărbătoare.

Ce înseamnă Ierusalim și Ziua Ierusalimului în sens spiritual?

Răspuns: Ziua Ierusalimului este o zi în care oamenii, pământul și statul își vor găsi punctul central al existenței. Ierusalim – „Ir Shalem” (oraș întreg), când oamenii vor simți că au o singură inimă, un singur gând și o singură dorință față de un singur scop.

Întrebare: Care este scopul acestor oameni uniți?

Răspuns: Să descopere scopul existenței întregii lumi, întregii lumi.

Acest scop este de a aduce oamenii mai aproape unul de celălalt, astfel încât să nu existe nicio diferență între ei. Este un scop foarte înalt care ar trebui să-i aducă pe toți la unificarea completă.

Atunci va trebui să existe o singură națiune în întreaga lume care să acopere întregul Pământ. În această unitate, ea va începe să ajungă la forța superioară, Creatorul, și va descoperi în aceasta rațiunea, scopul existenței sale, existența umanității!

Întrebare: Atunci, Ierusalimul va deveni capitala lumii?

Răspuns: Da, și va fi Yerushalayim, Ir-Shlema, o lume întreagă, o întreagă putere, o inimă întreagă, o dorință întreagă, un oraș întreg, și așa mai departe.

Întrebare: Când spun: „Ierusalimul este un oraș alb”, ce înseamnă?

Răspuns: Albul înseamnă că toate trebuie construite din dăruire și iubire – culoarea luminii.

Observație: Atunci când spun, de exemplu: „Paris”, îl iei așa cum este, „New York”, înțelegi că este ca Babilonul, există multe națiuni diferite și așa mai departe. Când spui „Ierusalim” chiar și celor din afară, vor mai avea ceva înăuntru?

Răspuns: Da, pentru că în fiecare dintre toți oamenii care trăiesc pe Pământ, există un punct care nu s-a trezit încă, numit Ierusalim, și se află în fiecare dintre noi, în fiecare persoană de pe Pământ.

Întrebare: În acest oraș locuiesc oameni de diferite religii. Înseamnă asta că lumea va fi ca acest oraș?

Răspuns: Nu, lumea va fi unită. Va exista o singură religie. Va fi o religie a realizării forței unice superioare, care, exact în acest mod, va uni toate națiunile într-o singură națiune.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, 10.05.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: