Ierusalimul – Orașul perfect

421.01Ierusalimul, proclamat drept capitala Iudeii de către regele David și capitala modernă a statului Israel, este un oraș cu o istorie bogată. Este venerat de toate cele trei mari religii mondiale și, prin urmare, a fost un loc constant de controverse. De mai multe ori a fost distrus și ocupat de invadatori și totuși a supraviețuit și a dominat de-a lungul secolelor.

Care este esența Ierusalimului din punctul de vedere al științei Cabalei? Ierusalimul este un loc sfânt și dintre toate celelalte locuri de pe pământ este cel mai apropiat de lumea spirituală. Și în Ierusalim, există Muntele Templului pe care se afla Templul, un loc special în care există o conexiune între lumea materială și lumea spirituală.

Prin urmare, Ierusalimul și Muntele Templului sunt atractive pentru toate cele trei religii monoteiste ale lumii și oamenii sunt dornici să ajungă în acest loc și să-l atingă cumva. Prin urmare, în mileniile care au trecut de pe vremea regelui David, au existat multe încercări de a cuceri Ierusalimul. Ce nu a experimentat în istoria sa? Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece este cu adevărat un loc unic, cel mai spiritual loc din această lume materială.

Ierusalimul (Yerushalayim) înseamnă oraș perfect (Ira Shlemah) și, de asemenea, teama absolută (Ira Shlema). Interesant este că un oraș a existat deja pe acest loc înainte ca poporul Israel să intre în țara lui Israel, care era numită atunci țara Canaanului. Mai târziu, acest oraș a fost numit Ierusalim.

Ierusalim înseamnă și orașul păcii (Ir Shalom), dar cu toate acestea, acest oraș nu a trăit niciodată în pace și liniște. A fost întotdeauna centrul disputelor, al tot felul de probleme și al conflictelor. Dar dacă vorbim despre viitor, despre statul către care ar trebui să se îndrepte acest oraș, atunci Ierusalimul este menit să devină capitala centrală a lumii. Acest lucru va fi simțit și înțeles de toată lumea, iar Ierusalimul va primi un statut special, pe care îl posedă parțial deja astăzi.

Chiar și astăzi, Ierusalimul este considerat inima lumii, centrul celor trei religii principale ale lumii. Dar, deocamdată, este centrul discordiei și al tuturor tipurilor de probleme care sunt dezvăluite în lume între națiuni. Prin urmare, nu este evident că acest oraș unește oamenii din jurul său. Dimpotrivă, disputele și conflictele se aprind constant acolo sus.

Cu toate acestea, în viitor, când poporul Israel își îndeplinește misiunea de a conduce omenirea către pace, liniște, unitate și iubire, atunci iubirea pentru aproape ca pentru tine însuți se va răspândi în întreaga lume, iar Ierusalimul va primi statutul de orașul păcii.

Între timp, este invers, atât timp cât poporul Israel nu se corectează pe sine. Ierusalimul va rămâne un oraș al războiului, al disputelor religioase și al diviziunii.

Poporul Israel trebuie să se comporte în așa fel încât cupola păcii să coboare asupra acestui oraș: dragoste, unitate, înțelegere reciprocă între toate curentele și religiile. Din păcate, astăzi este exact invers. Și depinde de poporul Israel, de modul în care își îndeplinesc datoria de a fi lumina pentru toate națiunile, adică de a arăta tuturor ce sunt iubirea și unitatea. Numai în acest fel Ierusalimul va deveni un oraș perfect.

KabTV „Pacea” din 27.04.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed