Ieșirea din Egipt: de la două forțe, la una

Cu cât suntem mai mult în exilul din Egipt, cu atât vrem mai mult să ieșim din el. Dar, dacă am fost acolo pentru scurt timp, atunci dorința de a ieși este mai mică. Cele două forțe lucrează în paralel – recunoașterea răului și ieșirea la bine – cu cât una este mai mare, cu atât crește cealaltă. De aceea, exodul din Egipt este imposibil fără senzația că ești sub controlul egoismului. (Minutul 12:58)

Noi trebuie doar să luptăm pentru scop și fiecare va descoperi tot ceea ce este necesar, în funcție de rădăcina sufletului său. Acest lucru nu pleacă nicăieri, până la urmă, pășim pe Reșimot-urile noastre (gene spirituale) cu care este pavată calea către sfârșitul corecției. Nu există niciun dubiu unde va fi pasul meu următor: Reșimo (genă spirituală) la stânga, Reșimo la dreapta și, astfel, avansez pășind pe Reșimot (gene spirituale). Ele sunt deja întinse în fața mea, depinde de mine doar viteza de avansare și caracterul ei. (Minutul 1:13:05)

Toată Înțelepciunea Cabalei și toată muncă unui om sunt pentru a descoperi în practică unicitatea Creatorului, pentru a deveni parte a acestei unicități. Când determin că „nu e nimic în afară de El”, înseamnă că devin parte din El. Dacă devin ca un punct și matricea, ca un sigiliu și ștanța, se consideră că mi-am construit sufletul. (Minutul 1:14:00)

La început, îi percep pe Creator și pe Faraon ca pe două forțe complet opuse: bine și rău, ca și în această lume, primesc recompensă sau pedeapsă. Deodată, încep să reduc din ce în ce mai mult diferența dintre ele, până când descopăr că nu este nici rău și nici bine, ci numai conexiunea mea cu „nu e nimic în afară de El”. De aceea, nu contează pentru mine ce primesc de la El, cel mai important este că e de la El”! (Minutul 1:17:00)

Dacă Creatorul pune obstacole în fața mea, înseamnă că, în prealabil, El deja a aranjat tot ceea ce este nevoie pentru a depăși acest obstacol. După cum e scris: „Sfințenia este mărită, nu scăzută”. Creatorul dă totdeauna oportunitatea de a ne întări pe noi înșine, de a ne conecta, de a găsi o nouă forță și de a merge mai departe. El face întâi un pas mai departe și, apoi, de la noua stare ne trimite întărirea inimii pentru a ne atrage mai aproape de El. Noi facem un pas după Creator, fiindcă El conduce calea și noi Îl urmăm. (Minutul 1:41:50)

Cum putem să ne apropiem în totalitate de Pesah pentru a fi capabili de exodul din Egipt? Trebuie să ne unim mai mult. Avem destulă forță să ieșim, tot ceea ce ne mai trebuie este unitatea. Să sperăm că vom ajunge la o astfel de conexiune care să fie de ajuns pentru a ieși din Egipt. Adică, vom simți o nevoie acută de a ieși din iubirea egoistă și să ne unim astfel ca, în grupul de zece, toți să devină ca unul. Apoi, de la minus, de la separare, ajungem la un întreg și atunci vom începe să creștem, să mărim această unitate, în ciuda acestor perturbări.

Întâi ajungem de la două forțe opuse, bine și rău, la o singură forță, la punctul de ieșire din Egipt. Apoi, de la acest punct, cresc din nou două forțe: plus și minus.

Întâi conectăm forțele binelui și răului, determinând că totul vine de la același Creator. Atunci îl mărim pe Creator, ridicându-ne peste perturbări, peste forța răului. (Minutul 2:19:45)

Din Partea întâi a Lecției zilnice de cabala 17/04/19 (Pesah)

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: