Ieșirea din impas

Întrebare: Sinuciderea este pasul extrem al deznădejdii. Astăzi, numărul sinuciderilor pur și simplu mătură lumea. De ce este așa?

Răspuns: O persoană care trăiește în lumea modernă este disperată pentru că nu simte niciun sens în viața lui, nu vede un obiectiv și nici nu vede motivul pentru care trebuie să sufere în această lume.

Pe de altă parte, o persoană este atât de dezvoltată încât înțelege tot ce se întâmplă și tot ceea ce s-ar putea întâmpla deci, în cele din urmă decide să pună capăt acesteia. Care este rostul să trăiești și să suferi dacă este posibil să nu exiști și să nu suferi? Cu siguranță acest lucru are sens.

Desigur, nimeni nu spune că aceasta este decizia corectă, dar cu siguranță are sens. Deci, dacă o persoană descoperă că poate ajunge la o viață perfectă în această lume, în lumea noastră, știind și înțelegând pentru ce trăiește și cum funcționează totul și că există un scop perfect și veșnic în fața lui pe care îl poate atinge, va fi posibil să se schimbe semnificativ statisticile negative. Aceasta este calea de ieșire din impas.

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 24/11/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: