Ieșirea din sclavie

236.02Dar am trimis pe Moise şi pe Aaron şi am lovit Egiptul cu semne pe care le-am făcut Eu acolo şi apoi v-am scos pe voi. (Profeți, Iosua 24:5)

Iosua, transmitând cuvintele Creatorului, vorbește despre calea spirituală a fiecărei persoane și a întregii societăți în ansamblu.

Dacă cineva simte că se află în Egipt, înseamnă că înțelege că este în sclavie egoistă și Faraonul îl stăpânește. Nu se poate face nimic în privința asta, decât să găsești un moment și să ieși din sclavie.

Când se dezvoltă în om astfel de dorințe, încât nu mai poate rămâne sub controlul egoismului, el ridică o rugăciune și îi cere Creatorului: „Dă-mi putere! Scoate-mă de aici!” Atunci Creatorul trimite două forțe să-l ajute: Aaron și Moise.

Întrebare: Omul este coborât în Egipt pentru ca el să ajungă să strige?

Răspuns: Până la urmă da. Dar nu numai pentru asta. El trebuie să coboare în Egipt pentru a primi patru faze de dorință egoistă de la Faraon pe parcursul a 400 de ani de ședere acolo. Atunci va simți ce diferență este între el și Faraon, ca doi poli opuși care există în natură. În acest caz, el nu are altă opțiune decât să scape din Egipt: „Și fiii lui Israel au suspinat din cauza muncii”.

Omul trebuie să se ridice din lumea noastră la nivelul credinței deasupra rațiunii, la calitatea dăruirii. Atunci Creatorul îl va auzi.

KabTV „Secretele cărții eterne” 9/6/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed