Iluzie și realitate

928În afara sa, omul vede lumea ca fiind inventată de el însuși și, prin urmare, o poate schimba.

Lumea pe care o vedem acum este alcătuită din proprietățile noastre interioare necorectate. Cu toate acestea, putem crea o lume diferită – una reală – nu cu proprietățile noastre interne, ci cu cele pe care le vom crea în afara noastră în raport cu ceilalți și apoi cu Creatorul. Această lume, lumea spirituală, va fi reală. Se dovedește că lumea noastră este de fapt mistică și lumea spirituală este adevărată.

Putem face toate acestea acum, în timpul vieții noastre, aici, în această lume; putem trece stările de viață și moarte și putem ieși în nemurire. La urma urmei, lumea superioară nu se bazează pe absorbție, la fel ca lumea noastră în care, încetând să se bucure, unul moare treptat. Lumea superioară este infinită, deoarece iubirea și dăruirea ei sunt infinite și nu pot decât crește. Prin urmare, existența în lumea superioară nu apare în cadrul timpului.

Timpul nu există. Acesta indică doar depravarea lumii noastre; a fost – a trecut, a trecut – a fost, va fi sau nu, și așa mai departe. În lumea superioară, ne ridicăm de la perfecțiune la un nivel și mai mare de perfecțiune; trecutul este inclus în viitor și, prin urmare, este resimțit de noi ca lumea infinității în spațiu, timp, mișcare și în orice.

Trecem dincolo de limitele timpului, dincolo de toate limitările, pe care egoismul nostru le pictează în lumea corporală în proprietățile noastre teribile.

Intrarea în lumea următoare depinde de măsura în care dobândim calitățile de dăruire și iubire. De îndată ce vom începe să le dobândim, chiar și la o scară minimă, ne vom simți imediat într-un volum diferit, un spațiu diferit, mișcându-ne într-un câmp diferit, având de-a face cu o altă forță care ne va trage în sine și o vom urma și realiza,  ne vom adapta și ne vom identifica cu ea din ce în ce mai mult.

Aceasta este revelația Creatorului pentru o persoană în această lume. Apoi, această lume va dispărea treptat ca o ceață și vom rămâne doar în lumea spirituală și ne vom identifica cu forța superioară a bunătății și a dăruirii, care se numește Creatorul.

Din emisiunea de pe KabTV „Cabala – Știința vieții” din 01.03.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed