Imaginea generală: Omul și Creatorul

608.02În munca mea spirituală sunt, ca să spun așa, într-un joc cu Creatorul. El este ascuns în spatele unui ecran spiritual. Eu sunt de o parte și El este de cealaltă. Sarcina mea este să mă fac din ce în ce mai asemănător cu El.

Cum? Trebuie să caut în permanență o modalitate de a o face. Toată viața mea este în această căutare, în acest joc. Cum pot colecta, conecta și combina în interiorul meu din ce în ce mai multe proprietăți, gânduri și dorințe diverse, astfel încât El să apară tot mai mult pe ecranul meu. Nu vă puteți imagina cât de interesant și fascinant este și în ce măsură vă împlinește!

Îți subjugi tot egoismul acestui ecran, toate dorințele tale corectate deasupra egoismului tău, toate intențiile tale, toate aspirațiile tale și, ca urmare, primești imaginea Creatorului pe el, care este și imaginea ta, adică tu l-a creat. În cele din urmă, vă aduceți la imaginea Creatorului și obțineți o singură imagine pe ecran în care Creatorul și voi sunteți uniți împreună.

Această stare este scopul existenței, perfecțiunii, eternității noastre. Realizați această stare aici, în această lume, în această viață.

Și când realizezi treptat acest joc în asemănarea cu El, atunci începi să înțelegi de ce ești pus aici pe Pământ în aceste circumstanțe speciale cu munca ta, cu familia ta, cu tot felul de probleme interne și externe, cu tot ce ai.

Înțelegi că toate acestea sunt o completare foarte interesantă, necesară pentru a construi asemănarea cu Creatorul deasupra lor.

S-ar părea că ar trebui să te deconectezi de această lume și să fii ca un înger cu aripi. Dar se pare că nu este așa. În realitate, lumea începe să se manifeste ca fiind absolut spirituală. Descoperiți în copiii voștri, în soție, prieteni și circumstanțe, în tot ceea ce vi se întâmplă, forțe spirituale interioare.

Și această lume devine, așa cum de fapt este, o parte integrantă a ecranului pe care construiești Creatorul. Se pare că întregul volum al universului, atât cel pe care îl simți acum, cât și cel pe care îl obții și îl dezvolți în spiritualitate, toate acestea se contopesc într-un singur întreg.

KabTV  „Puterea cărții Zohar” # 7

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: