Imbracamintea marelui preot

Weisman, „Midrash”, „Shemini”: Ei (Nadav și Avihu) nu s-au imbracat in hainele marelui preot.
Acest lucru înseamnă că ei nu au atins Lumina care se reantoarce la sursa (îmbrăcăminte pentru Lumina [Ohr] lui Hochma). Îmbrăcămintea este ceea ce ridică o persoană de la un nivel animal la nivelul uman.
Ei nu au avut un Masach (ecran); nu a existat nicio Lumina care se reantoarce la sursa și nu era nimic care sa corespunda nivelului la care erau. Greșeala lor indică faptul că nu este ușor pentru o persoană sa descopere un ego asa de mare.
Apropo, acestea sunt suflete speciale, asa ca de ce nu au înțeles că nu pot face nimic fără îmbrăcăminte, fără imbracarea în Lumina care se Reantoarce în modul în care este cerut pentru acel nivel? Aceasta este ghidare de sus. Aici Creatorul arată că isi desfășoară planul.
Acesta este modul în care noi atribute, pe care va trebui mai târziu să le corectam, sunt revelate în lumea noastră. Ele sunt întotdeauna revelate sub formă de războaie, probleme, plăgi și dezastre naturale, după care este corecție treptată.

Ei nu purtau haine la care au fost cusuti clopotei, sunetul care ridica marele preot la recunoașterea prezenței Celui Atotputernic.

Clopotele au fost cusute la marginea îmbrăcămintii marelui preot (Cohen), care simboliza cel mai scăzut nivel al lui. Ei simbolizau atributul daruirii si creau un sunet care crestea și se răspândea în toate direcțiile.

Acest lucru înseamnă că atributul dăruirii a rezultat din imbracamintea preotului (Cohen), în care a fost îmbrăcat ego-ul său. Ego-ul a fost atât de corectat încât sunetul simboliza răspândirea daruirii la nivelul următor.

Dar Nadav și Avihu nu au putut fi îmbrăcati în acea imbracaminte pentru că trebuiau să se ridice prin Aaron, prin conectarea cu el, dar nu au făcut acest lucru.

Aceasta este de fapt condiția esențială pentru a urca la nivelul următor. Mantaua cu clopotele care suna a fost esențială pentru a se ridica de la nivelul unui preot, ceea ce înseamnă imbracarea în atributul daruirii.

Din emisiunea KabTV „Secretele Cartii Eterne” 15/01/14

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed