Importanța Arvut-ului (Garanția reciprocă)

934Baal HaSulam, „Arvut [Garanția reciprocă]”, punctul 17: Iar în partea negativă, dacă o parte a poporului nu vrea să respecte Arvut, ci alege mai degrabă să se bălăcească în iubire de sine, această parte face ca și restul poporului să rămană cufundat în necurăția și în starea sa umilă, fără să găsească vreodată o cale de ieșire din necurăția lor.

Garanția reciprocă presupune că toți cei din grupul de zece mai mult sau mai puțin înțeleg necesitatea de a respecta această garanție reciprocă și de a se îndrepta spre o conexiune comună. Doar în aceasta vor găsi proprietatea Bina—proprietatea de a dezvălui Creatorul, lumea superioară.

Dacă o parte a poporului nu vrea să respecte Arvut, înseamnă că nu îi înțelege importanța

Sunt oameni care nu realizează că acest lucru este important. Ei au nevoie de timp. Știu personal cât de dificil este. Eu, de asemenea, nu am început imediat să înțeleg nevoia de garanție spirituală, pentru că înainte de asta studiasem tot felul de teorii și tot ceea ce mă respingea de la a studia acest subiect.

În fiecare zi, chiar în fiecare clipă, trebuie să ne ridicăm din nou, prin credință deasupra rațiunii, la proprietatea dăruirii, să ieșim din noi înșine, să ne ridicăm deasupra sinelui nostru (Malchut), și astfel să ne asigurăm această garanție din partea prietenilor noștri.

De aceea, Baal HaSulam scrie că, dacă o parte a poporului nu vrea să păstreze garanția reciprocă, ei forțează restul poporului să se cufunde în egoism și să rămână în el.

Din Convenția internațională „Ne ridicăm deasupra sinelui nostru” 1/9/22, „Lucrăm în Arvut” Lecția 6

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: