Importanța Creatorului

294.1Întrebare: Cum se poate ajunge la o stare de „Nu este altcineva în afară de El” (Deuteronom 4:35) pentru a ne ușura munca?

Răspuns: Acest lucru este foarte simplu. Trebuie să existe o abordare formală. De fiecare dată când se întâmplă ceva cu mine, prin exerciții sistematice încerc să mă întorc la gândul că Creatorul face toate acestea. Acest lucru se face mecanic cu ajutorul prietenilor din grup care își amintesc reciproc despre asta.

Toată lumea încearcă să revină la asta făcând notițe pe hârtie sau pe telefonul mobil. La un moment dat, mi-am scris memento-uri pe mână pentru că atunci nu existau mijloace de comunicare ca astăzi.

Acesta este un drum lung care durează câțiva ani până când începeți să simțiți cât de important este Creatorul. De aceea învățăm conceptul de „măreția Creatorului”, pentru că dacă El este important pentru mine, atunci îmi amintesc de El și nu uit. De exemplu, copilul meu mic este important pentru mine și așa că mă gândesc la el constant, îmi amintesc de el și vreau să fac ceva pentru el. Importanța determină totul.

Deci, este necesar să ne gândim la acest lucru și să vorbim între noi, chiar dacă doar mecanic. Nu vă faceți griji că pare automat. Asta nu interesează pe nimeni, nu interesează pe nimeni în mod deosebit. În orice caz, funcționează. Chiar și atunci când avem de-a face cu asta în mod automat, fără emoție, fără dorință, totuși, așa cum se spune, „Un ban și încă un ban se combină într-o sumă mare” (Baba Batra 9b).

Principalul lucru este importanța. Deci, este necesar să-l aducem în permanență pe Creator, să vorbim despre faptul că El este primul și ultimul, adică El începe și se blochează în întregul lanț al cauzei și efectului unde suntem găsiți.

Din partea mea, trebuie să fac eforturi constante pentru a determina că El este singura cauză și să încerc să-L discern pe spatele a tot ceea ce se întâmplă. Să presupunem că cineva spune ceva, văd ceva, înțeleg ceva emoțional. Totul este de la El.

Simt Creatorul printr-un fel de sistem intermediar: oameni, evenimente, natură, nu contează ce este. Există un fel de inhibiție, un blocaj în conexiune care îmi transmite influența Creatorului. Trebuie să vizez în mod constant către El. Acesta este cel mai important lucru!

Când mă acord în consecință și încerc să simt că în spatele fiecărui fenomen, fiecare senzație, în spatele fiecărui gând al meu este Creatorul (un gând este mult mai dificil de conectat cu Creatorul și o senzație este mult mai ușoară) și toate acestea sunt corelate cu El, atunci în această măsură reconstruiesc deja sistemul spart, aducând astfel bucurie Creatorului și încep să lucrez împreună cu El.

Aici încep să apară relații foarte serioase, cu totul noi, între mine și Creator.

Deci, principalul lucru despre legătura noastră este că El va deveni brusc important pentru mine. Îmi amintesc cum a început cu mine: Creatorul a început brusc să se dezvăluie în spatele tuturor, nu doar în spatele grupului, nu doar în această lume, nu doar cu prietenii, nu doar în influențele pozitive sau negative asupra mea; mai degrabă, se pare că El a fost originea influenței.

Acesta este un punct foarte important și trebuie să-l dezvoltăm. În momentul în care stabiliți că Creatorul este originea a tot ceea ce se întâmplă cu voi, veți începe să deveniți mai puternici în el. Deci, în fiecare moment, în fiecare eveniment, gândire și simțire, încercați să readuceți totul la El

Din „Fundamentele Cabalei” KabTV din 13.02.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: