Împotriva voinței cuiva

155În Cabala, efortul unei persoane este aspirația sa personală către Creator. Dacă se face pe fundalul contradicțiilor și respingerii, atunci acest efort este îndreptat către Creator.

Dacă trece printr-un grup, prin lenea unei persoane, dacă este construită în conformitate cu instrucțiunile Cabaliştilor, atunci până la urmă, evident este corectă și acest lucru se simte în modul în care o împlinești, o realizezi.

Și dacă nu există rezistență a corpului, atunci nu există acțiune spirituală, pentru că o astfel de acțiune este îndreptată împotriva egoismului, se ridică de la el, se ridică deasupra lui și se realizează în ciuda lui.

Dar ce înseamnă „împotrivă”? Putem face asta? Putem, daca ridicăm importanţa acţiunii altruiste deasupra celei egoiste, adică vom lucra într-un grup de oameni asemănători şi apoi, treptat vom primi de la ei importanţa unor acţiuni cu totul neobişnuite pentru noi.

Dar atunci, dacă le înțelegem bine, ne vom da seama că și aceste acțiuni au fost egoiste. Tocmai le-am luat din grup, din mediul înconjurător, ca un soldat care merge la luptă pentru că toată lumea din jurul lui procedează așa și îl molipsește cu dorința lor.

Totuși, aceasta nu este încă o acțiune spirituală. O alta este construită deasupra ei, atunci când începi să realizezi că această acțiune trebuie să fie îndreptată către Creator. Dar tu nu vezi și nu înțelegi sensul ei. Apoi începi să ceri putere pentru a o împlini.

Nu vrei nimic, doar că ideea importanței Creatorului ar fi atât de puternică în sentimentele tale încât toate celelalte acțiuni ale acestei lumi ar dispărea în fața ei. Nu poți da acestei acțiuni vreo justificare reală, dar este tânjirea pentru ea din afara ta, din tine însuți, care duce la înțelegerea a ceea ce este realitatea spirituală.

KabTV “Am primit un telefon. Împotriva Voinței Cuiva” 11/3/09

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed