În afara materiei

707Tora este numită un mijloc pentru obținerea libertății – eliberarea de îngerul morții. În timpul acestei vieți, trebuie să parcurgem patru etape ale corectării adecvate și utilizării egoismului nostru. Ne ajută din cealaltă parte, rănindu-ne, ne ajută să ne ridicăm deasupra.

Folosind corect ego-ul, o persoană atinge eternitatea. El începe să se simtă la un nivel peste nivelul egoist. Dacă ne-am putea imagina ce înseamnă să atingem acest nivel! Intrăm într-o stare care există fără a consuma, fără a absorbi în noi înșine, ci doar dăruind ca și cum am fi în afara materiei, în afara absorbției. O astfel de stare este determinată în noi și este simțită ca fiind eternă.

Aceasta în principiu, este ceea ce ne dă Cabala. Nu vorbește deloc despre această lume, despre națiunile și pământurile ei, despre modul în care te așezi aici cu problemele tale: bancă, muncă, sănătate și familie.

Cabala vorbește doar despre cum să aduci un om la un nivel superior în care tu nu mai exişti în materie și, prin urmare, ești etern.

KabTV “Puterea Cărţii Zohar” #8

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: