În căutarea corectării

„Numeri”, Tora, 16:20 – 16:22: Domnul a vorbit lui Moise şi lui Aaron spunand,

„Disociaţi-vă de această adunare, şi îi voi consuma instantaneu.” Ei au căzut cu feţele la pământ şi au spus: Doamne, Dumnezeul spiritelor tuturor corpurilor, dacă un om păcătuieşte, vei fi furios pe toata congregaţia?

Când în om se revoltă atribute precum Moise şi Korach, atunci nu exista doar o dorinţă de a le anula pentru un timp, deoarece tot ar trebui să fie corectate, ci o dorinţa de a afla modul în care acestea pot fi corectate astăzi.

Deoarece apar ca opuse, improprii pentru utilizare cu intenţia de a dărui şi a iubi, se pune întrebarea: Este într-adevăr posibil să se facă ceva cu ele, fără a fi nevoie să le omorâm?

Moise este într-o persoană atributul care regretă că acum vor muri atât de multe dorinţe egoiste, care ar putea fi in curând corectate, dar ele sunt aruncate înapoi, şi el rămâne cu atributul său pur, atributul de Bina (Inteligenţă). Dar de ce este nevoie de el, dacă nu este în legătură cu Malchut (Regatul), care are nevoie de corecţie?

Pe de o parte, e bine că dezvăluim contradicţiile dintre aceste atribute şi incapacitatea de a le folosi în prezent. Cu toate acestea, pe de altă parte, ele sunt lăsate foarte mult in urma! Este posibil sa fie corectate într-un fel?

Atributul lui Moise din noi vrea să actualizeze corectarea cât mai repede posibil. Şi noi într-adevăr o putem face! Dacă ne vom conecta acum într-o cerere specială şi vom apela la Creator, atunci acest MAN (Mayin Nukvin), va ridica Reshimot (amintiri), şi va exista o posibilitate de a ne corecta intr-un fel. În principiu, rugăciunea, adică dorinţa corecta, îndreaptă totul.

Dar, pe de altă parte, chiar dacă nu merge, căutarea interioara, încercarea de a convinge pe Creator de a corecta aceste atribute, constituie un act eficient prin care multe pot fi corectate.

Din KabTV „Secretele din Cartea Eterna” 5/20/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: